JAS-bloggen
Intervjuer

Förstärkt Sundsvall vann toppmötet: ”Tacksam att de välkomnar oss”

Under lördagen så fanns det en match lite högre upp i Sverige som skulle klassas som toppmatch där ettan mot tvåan skulle ställas mot varandra.

Sundsvalls IBF stod som hemmalag och skulle ta emot Falun, som jagade i tabellen. – Vi laddade upp med vetskap om att vi hade en tuff match framför oss och att det skulle komma att krävas en fullträff prestationmässigt för att ta hem segern. Jag upplever dock att det fanns en bra känsla i laget sedan föregående matcher. De flesta var nog också sugna på revansch efter förra matchen mot Falun där vi inte hade fina sekvenser men inte höll i 60 minuter, säger Engla Fjällström till bloggen.

Engla är en av dem som även spelar i Allsvenskan med A-laget. Hon och ett par andra spelare har därmed inte funnits med i varje JAS-match, men ser ändå inga problem med den omställningen. – Det är väldigt roligt att få spela i båda serierna. Vi är tacksamma för att jas-spelarna välkomnar oss och uppskattar att vi är med. Många av oss har dessutom tillhört samma ungdomslag och känner varandra sedan den tiden vilket underlättar för att få ihop gruppen. Även de som inte gjort det är bra på att lära känna varandra och hitta sin plats i gruppen. Jag tror att det är bra för oss att spela mycket match på olika nivåer för att utvecklas. I jas är det möjligt att våga lite mer och träna på saker man vill testa i allsvenskan på sikt.

1-0 efter period ett, vad tycker du om den?

– Vi går ut hårt, sätter press och vill spela vårt spel. Vi lyckas till stor del med detta i första perioden och håller vår game-plan. Det är dock en riktigt tight period där Falun hela tiden jagar och gör bra saker. Några av oss kom direkt från en allsvensk match och kunde ta med oss ett högt tempo och fysiskt spel därifrån vilket bidrog till att sätta tonen för matchen.

Efter period två var siffrorna fortsatt ganska jämna. 2-0 hade man att gå på och hade ett bra snack inför sista 20. – Snacket i omklädningsrummet var positivt, jag tror alla kände att deras jobb på planen räknades vilket medförde att vi ville fortsätta spela för varandra. 2-0 är dock små siffror och vi lyfte därav vikten av att aldrig slappna av innan slutsignalen. Vi visste att Falun hade många duktiga skyttar som tog avslut ofta. Därför var det viktigt för oss att vara nära dem med både klubba och kropp på vår planhalva.

Falun kunde dock komma upp till 2-2 och även 4-3 när Sundsvall hade försökt rycka igen. Till sist kunde Sundsvall hålla ifrån och ta tre tunga poäng. – Falun kommer ikapp rejält under sista perioden och tar mycket avslut, varav några går in. Vi håller oss lugna och förvaltar våra lägen väl, därför lyckas vi sätta 4-3. När de plockar ut sin målvakt lyckas vi bryta passningar och få in två bollar i öppen kasse. Jag vet att många i vårt lag har rutin av att befinna sig i pressade situationer och prestera i dessa vilket lyfte oss i slutskedet av denna match. De vinner skottstatistiken men vi kliver fram och sätter de chanser vi får i sista perioden.

Efter segern har man fortsatt ledningen i tabellen och har i princip säkrat en playoffplats. Redan nu har man därmed nästintill chans att testa grejer inför kommande matcher. – Inför ett playoff och en potentiell plats i innebandyfesten kommer det krävas att vi bibehåller en hög nivå i vårt spel och inte slappnar av. Det går fort i innebandy och vi har inte råd med att ha för långa dippar under matcherna. Det blir också fortsatt viktigt att sätta våra lägen och spela ett samlat försvarsspel. Jag tror också att vi kommer få ett stort lyft genom att träna mer tillsammans och lära känna varandra bättre i slutskedet av säsongen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar