JAS-bloggen
Okategoriserade

Guldreceptet för Västsvenska: ”Alla har en roll som de sköter”

Bussarna har återvänt hem, spelarna är tillbaka i sina träningsmiljöer och några tar säkert en dag extra vila för att återhämta kropp och skavanker efter helgens SDF-SM. För de som fick fira mest så är det säkerligen fortsatt ett glädjerus som finns.

På förhand sågs Västsvenska enligt många som ett stabilt distrikt, men kanske inte som den uttalade guldfavoriten. – Målet har alltid varit guld. Det var ju det vi tränade för och alltid har kämpat för. När truppen togs ut och från att vi började träna tillsammans, har det alltid varit guld. Det har alltid varit målet, säger Oliwer Nyren till bloggen.

Femlagsgruppen som man hade kändes som en öppen sådan, där man skulle möta Västmanland, Västergötland, Gävleborg och Västernorrland. – Jag har alltid tänkt att vi skulle greja det och gå vidare. Men samtidigt inte underskatta någon av motståndarna och gå ut 100 % i varje match och göra det vi kan göra.

Man inledde mot gruppens underdog, Gävleborg. Ett lag man slog stabilt och bekvämt tillslut. – Jag vi var väldigt taggade och började direkt. Vi öppnade matchen direkt och det fanns inget annat än att vinna den här matchen och allting flöt på och vi började ösa in mål. Vi fick igång det offensiva väldigt bra. Det var en väldigt bra match som jag är nöjd med.

Man kunde i den andra matchen besegra Västmanland med stabila 5-1 och få bra träff i defensiven. – Vi stängde ner alla deras spetspelare väldigt bra och satte försvaret grymt bra. Även om vi hade en dipp i andra perioden så släppte vi fortfarande inga mål och kunde fortsätta göra mål framåt. Vilket ledde till en 5-1 vinst.

I den tredje matchen skulle man möta Västernorrland. Väl där kunde till sist ett ”ryck” komma i den tredje perioden och säkra segern, där det dessförinnan var ganska jämnt. – Ja alltså, jag tycker de hade ett rätt bra försvar. De var ett rätt jämnt lag som inte bara var att spela igenom så matchen stod och vägde väldigt länge. Vi gjorde inte vår bästa match, men ändå godkänt. Till slut så fick vi in bollen och då flöt det på. Till slut kunde vi stänga matchen i slutet.

Det blev därmed en gruppfinal mot Västergötland som också var obesegrade. Där fick man inte alls träff och förlorade istället med 5-2. – Vi hade inte marginalerna på vår sida, men vi tappade allt i första perioden. Vi kommer inte ut i matchen, taggade inte till tillräckligt och släpper mål direkt. Det leder till att vi går bort oss lite, släpper ännu ett mål innan vi gör ett eget mål. Vi hamnar i underläge och då är det är väldigt svårt att vända därifrån, så vi ligger under och ja, vad ska jag säga. Det är svårt att ta igen. Vi har stolpe ut hela matchen känns det som. Det var helt klart ingen godkänd prestation från oss, men vi tog lärdom av det och taggade till inför slutspel.

Kvart mot Östergötland. Vad pratade ni om inför?

-Att det inte finns något annat än att ta oss vidare till semifinal. Vi visste att vi inte var tippade att gå hur långt som helst och vi ville motbevisa det. Även våra tränare var väldigt revanschsugna eftersom sist de tränade SM så åkte de ut mot Östergötland och då ville vi även göra det för dem. Men även för vår egen skull för vi vill inte åka ut direkt, så det var bara att köra på.

När man hade en 4-1 ledning såg det stabilt ut, men Östergötland kom upp till 4-3 och till sist blev det tight hela vägen in. – Jag tycker att vi hade kontroll första perioden, de får in ett mål i powerplay. Sen gör vi inte ett, utan två mål och i andra perioden tycker jag bara att vi öser på och går upp till 4-1 och stänger ner dem helt, men sedan i slutet utav tredje så får de lite kontakt och får in ett par bollar vilket gör det lite jämnare än vad matchbilden faktiskt var.

Än tuffare skulle det såklart bli i semin när Småland/Blekinge väntade. Där träffade man dock bra i sin prestation och hade ledningen med både 3-0, 4-1 och 5-2 och kunde till sist vinna ganska komfortabelt. – Jag tycker att vi hade en väldigt bra kontroll över den matchen. Vi stängde ner alla deras skyttar och deras spel totalt. Även om vi inte hade mest bollinnehav under matchen så skapade de fortfarande ingenting medan vi satte alla våra lägen. Så därför tycker jag att vi alltid hade kontroll och vi gjorde en väldigt bra match. Den här matchen är enligt mig den bästa av oss på hela turneringen.

Man skulle få chans till revansch i finalen då man än en gång skulle möta Västergötland, det enda laget man hade tappat poäng mot hittills. – Självklart ta revansch! Det händer inte att vi torskar mot dem två gånger! Vi tänkte på att inte underskattar eller överskatta. Vi visste att vi kunde ta dem om vi skulle spela som vi gjort resten av slutspelsmatcherna. Sen att stänga mitten och hålla dem på utsidan hela tiden och speciellt att täcka mycket skott och ta bra beslut. För då är vi oslagbara.

Känslan var att ni i ledning var oerhört stabila och hade bra koll. Vad tycker du att om matchen överlag? – Jag tycker typ som frågan säger. Vi är stabila när vi leder och vi slarvar inte utan vi gör vår grej och bara fortsätter och fortsätter och då kommer de inte igenom. Då blir de frustrerade, vilket leder till att vi utökar och får en större ledning.

Om du skulle peka på några framgångsfaktorer efter guldet. Vad och varför?

-Jag tycker att vi har väldigt samspelta kedjor. Vi har en väldigt bra lagsammanhållning. Ifall man går ner på folk eller liknande så det är ingen som klagar utan alla bara pushar, peppar och fortsätter. Sen tycker jag att alla har en roll som de sköter och vi lyssnar på våra coacher som alltid kommer med bra beslut och lösningar på problem som uppstår och då går det bara bra. Alla liksom sköter sin uppgift i laget och har kul. Ja, det var väldigt kul på planen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar