JAS-bloggen
Intervjuer

Motbevisade många – och sig själva: ”Trodde inte på förhand att det skulle gå så bra”

Ett distrikt som gjorde ett positivt intryck på många under den gångna helgen i Umeå, det var Östergötlands killar som till sist fick se sig slagna i en jämn kvartsfinal.

Laget som inför inte snackades upp särskilt mycket och även inom laget rådde det vissa tveksamheter efter uteblivna resultat. – Inför turneringen hade vi ett par träningsmatcher där spelet eller laget överlag inte funkade. Många förluster och hela vårt lag trodde nog inte på förhand att det skulle gå så bra som jag ändå vill säga att det gjorde, säger Anton Lind till bloggen.

Östergötland spelade i en av femlagsgrupperna och skulle där stöta på tufft motstånd. Skåne, Västerbotten, Södermanland och Jämtland/Härjedalen. – Själv hade jag inte så bra koll på motståndet i gruppen mer än Sörmland, men med ett favorittippat Västerbotten på hemmaplan är ju inte den lättaste uppgiften i en premiär. Sen Skåne är ju ett stort distrikt med många spelare att välja på och då också ofta får ett slagkraftigt lag.

Första skalpen kom direkt när man överraskande slog Västerbotten med 2-1, hemmadistriktet som alltså sågs som en potentiell favorit. – Matchen mot Västerbotten var en riktig krigarinsats av hela laget. En riktigt tajt match.  Det som jag tror gjorde att det vägde åt vår fördel var våran otroliga känsla innan matchen och våran målvakt som kanske gör en av sina bästa matcher.

Man följde upp det med att slå Södermanland med 4-6 där man vände underläge två gånger om. – Matchen mot Sörmland var en riktigt rolig match att spela. Dom går upp snabbt i en 2-0 ledning som vi senare hämtar upp men sen också tappar till 2-4 lika snabbt igen, men det jag tror fäller avgörandet åt oss är våran moral att aldrig vika ner oss. Hela laget kämpade in i det sista vilket till slut gav oss vinsten.

När man även lyckades bärga en poäng mot Skåne så hade tvivlan som fanns på förhand blivit något helt annat. – Matchen mot Skåne var en riktigt tajt och välspelad match. 3-3 skulle jag nog se som ett rättvist resultat.

Med sju poäng inför sista matchen så kunde man spela avslappnat och besegra Jämtland/Härjedalen stort. Därmed vann man gruppen på totalt tio poäng. – Överlag skulle jag säga att gruppen var tight. Framför allt tre bra lag som slog för en plats i slutspelet där Skåne precis missar slutspel.

Gruppsegern innebar att man i kvartsfinalen skulle möta Västsvenska. – Innan kvarten mot västsvenska så pratade vi mycket om att det är den största matchen vi spelat i våra liv och att kämpa för varandra i alla lägen. Hade vi förlorat matchen och vi gör en dålig match där vi känner att vi kunde gjort mycket bättre så tror jag att alla skulle känna en större besvikelse än vad vi gör nu när vi verkligen gör en riktigt bra match.

När Västsvenska gick upp till en 4-1 ledning såg det tufft ut, men man repade mod och kom upp till 4-3 och gjorde match av det. Närmare än så kom man inte och fick till sist se sig utslagna i kvartsfinalen. – Jag tycker vi gör en riktigt bra match sett över tre perioder. Speciellt en riktigt bra tredje period och våra sista 10 minuter där vi verkligen ger det en chans att hämta ikapp som vi också nästan gjorde. Men en bra och tajt match mot västsvenska som kunde sluta åt båda hållen men som tyvärr slutar åt deras fördel.

Man avslutade turneringen med att spela en placeringsmatch mot Stockholm, en match man vann och slutade därmed på en delad femteplats i turneringen. – Seger mot Stockholm tror jag var väldigt viktig för hela laget. Aldrig kul att sluta med en förlust i en turnering. Själv brukar jag mest tänka på den sista matchen och då istället tänka tillbaka på en vinst istället för en förlust är otroligt skönt.

Någon du vill lyfta fram efter turneringen?

– Efter turneringen skulle jag verkligen vilja lyfta fram våran coach Marcus Johansson. Macke kommer in i laget dagen innan SM-istället för en tränare som hoppade av. Jag tror att med hans erfarenhet i sm hjälpte han hela laget att ta ett stort kliv.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar