JAS-bloggen
Intervjuer

Hedersamt silver för Värmland: ”Just nu svider det, men jag kommer blicka tillbaka med ett leende”

Under söndagen så skulle det koras segrare i SDF-SM, men det skulle även finnas besvikna silvermedaljör, spelare som gett allt, men som på nära håll skulle få se den yttersta drömmen krossas.

Värmlands tjejer kom till spel i turneringen, inte som favorittippade, men inte heller inte som underdogs om man får lyssna på dem själva. – Våra tankar och förhoppningar inför turnering var såklart höga, vi har alltid vetat att vi är ett bra lag trots det media skrivit. Vi trodde på oss själva och målet var såklart guld, säger Elina Persson till bloggen.

Värmland skulle spela i en grupp med Stockholm, Dalarna och Norrbotten. – Vi visste på förhand att Stockholm var ett bra, tufft lag som skulle ta sig långt. Dalarna och Norrbotten var mer okända för oss.

Man inledde med att möta Norrbotten, en match man vann med ”bara” uddamålet. – Norrbotten var vår första match där alla nerver var påkopplade till fullo och vi hade svårt att slappna av. Vi låter dem spela sitt spel och har svårt att hålla dem ute till och från. Allmänt tycker jag vi gör en bra första match i turneringen och får med oss vinsten.

Man stod sedan upp bra mot Stockholm i matchen efter, men fick se sig besegrade. Man avslutade med att slå Norrbotten klart och blev därmed tvåa i gruppen. – Jag tycker vi gör en bra insats mot Stockholm, även fast skottstatistiken säger annat. Vi kämpar och förlorar olyckligt med udda målet, tycker vi var värda en poäng. I matchen mot dalarna tar vi fort tag i startpinnen och sätter tempot i matchen, vilket de inte orkar hålla. Vi har bollinnehavet och styr matchen, därav siffrorna.

I kvartsfinalen så skulle man ställas emot Småland/Blekinge som hade vunnit sin grupp. – Inför matchen var nervositeten hög, vi visste inte så mycket om Småland och deras spel.

Det blev en tight historia, där man kunde gå segrande ur matchen med siffrorna 3-2. – Jag tycker att vi var det bättre laget. Målen vi släpper är i BP, tycker vi har matchen i 5 mot 5 spelet.

Desto klarare blev det i semifinalen. Där skulle man möta ett Skåne som hade imponerat, men som man tillslut kunde slå med hela 5-0, vilket självklart imponerar. – Ja, jag tycker att siffrorna speglar matchbilden. Vi kämpar och sliter för varandra och ville verkligen ha en finalplats.

I finalen skulle man få en ny chans att försöka slå Stockholm, som inte helt oväntat hade tagit sig till hela vägen dit. – Inför matchen pratade vi om att fortsätta spela vårt spel som vi gjort i matcherna innan. Mycket njuta, slappna av och att ha riktigt roligt.

Stockholm som dock var starka, kunde gå upp till 3-0 och även om Värmland hittade en reducering med ett par minuter kvar så om man aldrig närmare än så. – Stockholm var det bättre laget, styrde matchen och hindrade oss från att spela vårt spel. Vi har kämpat in i det sista och tagit ut oss rejält, vilket ledde till att vi inte orkade stå emot dem. De var väl värda sitt guld. 

Ett imponerande silver, kan man glädjas åt det och vad ligger bakom framgångarna?

– Just nu svider det att sitta med en silvermedalj samtidigt vet jag att jag kommer blicka tillbaka på detta med ett stort leende. Jag är fruktansvärt stolt över laget och vår lagmoral som tog oss hela vägen. Hur vi, oavsett roll, kämpade och slet för varandra och gav allt vi hade.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar