JAS-bloggen
Intervjuer

Guldfavoriten pallade för trycket: ”Har gjort pressen till något positivt”

Under söndagen så skulle ett distrikt i vardera klass utses till vinnare i SDF-SM. Denna gången blev det en av favoriterna som höll för trycket i F16-klassen och tog guldet.

Stockholms tjejer var inför stora favoriter, vilket man allt som oftast varit på tjejsida de senaste åren och även allt som oftast svarat upp bra. – Det har varit mycket press, men vi har sett till att göra den pressen till något positivt och det har gett fina resultat, säger Tilde Dimitrov till bloggen.

Stockholm skulle i sin grupp möta Dalarna, Norrbotten och Värmland. – Eftersom det är distrikt så hade jag inte jättestor koll på spelare och så. Därför var jag självklart nervös, men jag visste att med vårt lag och dess sammanhållning skulle det inte bli några problem!

Man kunde redan i gruppen sätta ribban och ta tre raka segrar och därmed vinna gruppen. – Väldigt bra! Vi spelar vårt spel, ger 110% i varje närkamp och situation på planen.

I sin kvartsfinal skulle man möta Uppland, ytterligare en match där man var stora favoriter. – Vi pratade främst om att ge allt för varandra hela matchen och kämpa in i det sista, vilket vi verkligen gjorde.

Uppland ställde dock till stora problem och Stockholm fick slita och kunde till sist vina med 3-2. – Jag tycker den var bra. Uppland var ett riktigt tufft motstånd men som sagt, vi ger 110% i varje situation på planen och vinner därmed matchen.

Lika intensivt blev det i semifinalen. Där mötte man Västsvenska som bjöd på rejält motstånd, men på nytt kunde man vinna med 3-2. – Det var en otroligt spännande och nervös match. Även Västsvenska var ett riktigt duktigt motstånd, där det blev ännu mer nervöst när både vi och de fick en straff i slutminuterna som båda missar. Men överlag var matchen väldigt jämnt då båda lagen hade otroligt mycket målchanser och duktiga spelare.

I finalen så skulle man möta Värmland på nytt, laget man alltså slog i gruppspelet. – Vi pratade om att det här va det sista vi gjorde nu och att vi, en sista gång, skulle kämpa för varandra ute på planen. Vi sa att om vi bara spelade vårt spel och aldrig någonsin slutade kämpa så skulle SM-guldet komma hem till Stockholm återigen!

Väl där var det egentligen inget snack. Stockholm kontrollerade matchen rejält och kunde gå upp till en 3-0 ledning i period tre och till sist vinna med 3-1. – Jag tycker att vi har väldigt bra kontroll över matchen. Vi vågar rulla bollen och vågar utmana vilket ger fina  resultat.

Vad skulle du säga gör att ni vinner guldet?

– Att vi vinner guld beror främst på våran egenskap att som lag aldrig någonsin ge upp. Det spelar ingen roll vad det står på tavlan, vi kör hela vägen, 45 minuter, fullt ut. Sen är vi även såklart ett lag med otroligt skickliga och snabba spelare som gör detta guldet möjligt!

Något du vill tillägga och lyfta fram?

– Bara att det har varit en fantastisk rolig resa och något helt oförglömligt. Det är nog en av de största sakerna som hänt i alla våras karriärer och ett mål som vi alla alltid har strävat efter. Det har varit sjukt spännande och lärorikt och jag är så otroligt tacksam över att jag har fått vara med och vara en del av det här laget.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar