JAS-bloggen
Okategoriserade

Obesegrat Skåne har final i sikte: ”Potential att gå långt”

Det börjar dra ihop sig mot final i SDF-SM, där nu enbart fyra lag i respektive klass är kvar. Semifinalerna inledes tidigt under lördagen där ett par något mer otippade distrikt har tagit sig.

För Skånes tjejer så väntade en lång resa upp till Umeå innan allvaret drog igång. – Det var en väldigt härlig men nervös känsla. Vi kände redan på våra förberedelse träningar att vi hade potential till att gå långt, alla var väldigt taggade, säger Isa Böcker till bloggen.

Skåne som dominerade i sin grupp och kunde ta fyra segrar, trots tufft motstånd i ett par av matcherna. – Vi spelar extremt bra där vi kämpar oss till alla mål. Såklart finns det skavanker som man alltid kan lösa men vi gör det väldigt bra och kämpar in i det sista.

I kvartsfinalen så mötta man Gävleborg, där man hade en 3-1 ledning efter period två. Vad sa man då inför sista perioden? – Jo vi säger mest att vi ska kämpa på in i det sista och verkligen visa att det är vi som ska vidare inte dem.

Till sist kunde man knyta ihop det och vinna med klara 5-1, vilket därmed innebar en plats i semifinalen. – Vi börjar lite halvbra men trots det så ger vi inte upp, vi vill verkligen ha semiplatsen som vi också förtjänar. Vi skjuter mycket och jobbar på att förstöra deras spel vilket gör att vi går segrande ur striden.

Nu väntar Värmland i semifinalen där man vid en eventuell seger, kommer ställas mot Stockholm eller Västsvenska i finalen. – Det ska bli en sjukt rolig och taggande match som vi ser fram emot. Om vi fortsätter att kämpa som vi gjort hela vägen hit hoppas vi på att stå i finalen också.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar