JAS-bloggen
Intervjuer

Stockholm siktar på att förlänga dominansen: ”Alla andra vill vinna över oss såklart”

Det är bara ett par dagar kvar till SDF-SM och en av de stora favoriterna, som vanligt, är självklart Stockholm och framförallt på damsidan har man genomgående levererat senaste åren.

En av de uttagna är Hanna Andersson, som till vardags representerar Åkersberga. Hon är laddad inför och har sett fram emot detta länge. – Det har varit ett mål för mig ganska lång tid men det har inte varit något jag varit jätte stressade över. Innan uttagningarna hade börjat var jag bara taggad på att få visa vad jag går för, säger hon till bloggen.

Stockholm har vunnit sex av de sju senaste mästerskapet på tjejsidan, där enbart kullen födda 2005 ”missade” guldet när man förlorade i sudden mot Småland. – Det är klart att vi har en hel del press på oss eftersom Stockholm är just regerande mästare. Stockholm är det lag som nästan alla andra distrikt vill vinna över och det gör att vi har en del press på oss att leverera i varje match.

Stockholm har ju en fördel sett till deras närhet vilket gör det enklare att samla spelarna vid sina tillfällen, kontra de distrikten som är väldigt utspridda. Processen har innehållet en uppsjö av träningar och samlingar som avverkats. – Ja som sagt processen har varit väldigt lång och man har fått väldigt många tränings tillfällen att visa upp vad man går för innan sluttruppen togs ut. Det har hittills varit en kul resa att fått vara med på och den har även varit väldigt lärorik och jag tror att den blir ännu bättre när just SM börjar.

Hur har det sett ut för eran del efter sluttruppen varit spikad?

– Vi har förberett oss genom att vi har haft några träningshelger och heldagar där vi tränat mycket tillsammans men även jobbat en del med teambuilding. Vi har också haft många vanliga träningar på vardagar. Sen har vi även spelat en del träningsmatcher mot både olika damlag i Stockholm men även en match mot Södermanland. Jag själv tycker att det har varit väldigt nyttigt för oss att vi fick  chansen att få spelat så pass många träningsmatcher. Det blir en annan stämning på bänken men även på plan när man möter ett annat motstånd än sig själva.

Stockholm kommer spela i en fyrlagsgrupp och där ställas mot Dalarna, Norrbotten och Värmland. – Svår fråga, men jag skulle säga att det är en spännande grupp. Jag brukar inte lägga jättemycket energi på vilket motstånd vi möter utan jag tror att om gör samma hårda jobb i varje match så spelar det ingen roll vilket lag som står på andra sidan av plan.

Att Stockholms trupp innehåller spelare av hög klass och med spännande kvalitéer, det råder det ingen tvekan om. – Vi är en trupp med en stor bredd och ett lag som är riktigt farliga offensivt men som också håller tätt bakåt. Offerviljan som visats på dessa matcher vi spelat är stor och det visar verkligen att vi är Stockholm och att vi åker upp för att vinna guld. Det är en stor egenskap vi har som lag. Jag skulle säga att blandningen av alla olika typer av spelare i detta lag gör oss till ett väldigt stort hot. Vi har snabba och starka spelare i hela truppen där alla skapar målchanser när dem är inne på plan, oavsett om det är en back, center eller forward. Att vi jobbat mycket med teambuilding och laganda redan tidigt in i uttagningarna har gjort att vi blivit ett lag där alla känner sig bekväma i vilket gör att vi kan ha så sjukt kul när vi är med varandra och tränar.

Någon du vill lyfta fram?

  • Jag skulle säga att alla spelare i vår trupp är värt att hålla koll på. Vi är en sjukt stabil trupp där alla spelare är riktigt vassa.

Andersson själv har denna säsongen tagit klivet upp till föreningens A-lag, som dock gått ganska tungt. Andersson själv har noterats för fem poäng på sin spelade matcher, men har såklart en betydligt större utmaning detta året. – Det har varit en stor omställning för mig. Att spela senior innebandy på så pass hög nivå blir en enorm skillnad från att endast spelat i JAS. Närkamperna blir hårdare och spelat går ju såklart mycket snabbare. Det som kanske har varit lite svårt är att anpassa sig utifrån vilken serie man spelar i och vilka medspelare man har. Jag tycker jag har gjort det ganska bra trots den stora omställningen och jag tycker att jag presterar på den nivån jag är tänkt att prestera på i respektive serie.

Vad vill du själv bidra med under SM?

– Jag vill bidra med mycket energi på plan och vara en spelare som är jobbig att möta som motståndare. Jag vill också se till att göra mitt yttersta i varje match för att vi ska ta hem guldet till Stockholm!

Om du får gissa på en aspirant på guldet och inte säga er själva – vilka gissar du på?

– Svår fråga igen eftersom jag har dålig koll på motståndarna men jag får nog säga Västerbotten på den för jag tror nog dem är sugna på en revansch.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar