JAS-bloggen
Intervjuer

Uppland potentiell guldaspirant igen: ”Kan vara tungt att ha på axlarna”

Med bara dagar kvar av året 2023 och därmed dryga veckan kvar till nästkommande upplaga av SDF-SM, så är det dags att ta tempen på ett par av spelarna som ska vara på plats.

En av dem är Upplands Anton Alm, som är laddad inför mästerskapet som varit ett mål sedan en tid tillbaka. – SDF-SM blev ett mål för mig där kring 12-13 års ålder när man fick reda på att det spelades för P16 och nu ska det bli väldigt kul och en stor ära att få representera uppland i SDF-SM för oss 07:or, säger han till bloggen.

Uppland som tog guld med 04-kullen och därefter haft klart godkända resultat, ses även denna gången som ett av distrikten som kan utmana om guldet. – Att vara favorit är självklart jättekul och spännande, men kan också vara lite tungt att ha på axlarna. Jag tror det bara gäller att ta match för match och köra vårt egna race.

Man har många månader bakom sig av uttagningar och samlingar för att till sist komma fram till det slutgiltiga målet. En process som kan vara både påfrestande, men även lärorik och utvecklande. – Ja, processen från uttagning till sluttrupp är lång, men jag tycker att det har gått väldigt bra,det har också varit väldigt roligt och utvecklande. Självklart har det varit lite nervigt i uttagningarna, men det har bara vart att gnugga på och göra det man själv är bra på och visa vad man kan bidra med till laget.

Hur har tiden sett ut efter sluttruppen blev klar?

– Sedan truppen blev klar har vi haft några träningar tillsammans för att lira ihop lite femmor och för att få lite känsla i just Upplandströjan.

Uppland ska slåss tillsammans med Småland/Blekinge, Örebro och Halland i grupp tre. – Personligen har jag inte så jättemycket koll på dessa distrikt, men vet ändå några spelare som är ganska vassa så det ska bli kul att få möta dem i gruppen.

Ser man till truppen som är uttagen så finns det spelare från främst fyra föreningar. Storvreta, Sirius, Saga samt Rosenbergs Arlanda. – Truppen vi ställer upp med skulle jag säga är väldigt allsidig bra på mycket olika saker som kommer kunna hjälpa oss starkt uppe i Umeå. Något vi verkligen har är att vi har väldigt kul med varandra och en riktigt bra gemenskap redan innan SM börjar vilket känns riktigt skönt.

Någon speciell du vill lyfta fram som man ska titta på?

  • Våran trupp består av många roliga och intressanta innebandy spelare så har väldigt svårt att säga att det är någon specifik att hålla koll på.

Alm gör detta året sin första säsong i Sirius A-lag och har därmed under hösten regelbundet spelat i Allsvenskan, vilket såklart är en tuff utmaning. –  Omställningen upp till allsvenskan har varit väldigt rolig och jag har lärt mig väldig mycket på kort tid. Nu hoppas jag bara på att få köra på och utvecklas ännu mer.

Vad vill du bidra med under SDF-SM? – Uppe i Umeå ska jag se till att bidra med skön energi på bänken och gött surr. Sen kan man väll hoppas på några poäng också.

Vilka tror du kan vinna om du inte får säga er själva?

– Ett lag jag tror kommer kunna vara starka och slåss om guldet är Stockholm. Dom brukar alltid vara bra och jag vet att i år har dom en del vassa lirare.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar