JAS-bloggen
Intervjuer

Heroisk forcering gav inga poäng: ”Behöver spela innebandy i tre perioder”

En målrik tillställning spelades under torsdsgskvällen i Lidköping, där till sist gästerna skulle bli segrarna.

IBK Lidköping som gör sin andra säsong i JAS, kunde i sin match innan vinna borta mot Karlstad. – Vi hade en bra känsla inför matchen eftersom vi var i bra form från den senaste matchen. Men vi visste innan att Hagfors är ett bra lag med skickliga spelare och att det skulle bli en tuff match som vi alla skulle behöva kriga för varandra för att ta tre poäng, säger Lucas Lundahl till bloggen.

Just Hagfors som är ett av gruppens topplag var det laget man skulle möta under torsdagen. Direktiven var klara inför. – Att vi skulle gå ut och kriga för varandra. När vi har gjort det i tidigare matcher har vi fått bra utdelning för det. Men även att spela snabbt och enkelt så vi slipper åka på omställningar, men även för att ta oss ur deras höga press.

Den relativt välbesökta matchen, skulle bjuda på underhållning direkt. Hela tio mål föll och det var gästande Hagfors som leder med 3-7. – Finns inte så mycket att säga. Vi gör nog våran sämsta period den här säsongen och det känns som ingen är med i matchen överhuvudtaget. Finns absolut inget att skylla på förutom oss själva till att det står 3-7 efter första perioden.

I period två blev det jämnare. Både sett till resultat, men även sett till matchbilden. Lagen gjorde varsitt mål, men det var fortsatt en stor ledning för gästerna. – Jag tycker att vi går ut och gör det vi snackade om innan matchen och i periodpausen vilket ger utdelning för oss. Även att sinnesnärvaron är på matchen och inte någon annanstans som det var för många i första perioden.

I den tredje perioden så skulle man få rejäl utdelning. Man kunde reducera flera gånger om och gå upp till 7-8 och sedan även till 9-10 när man försökte forcera i spel 6 mot 5. Dock räckte det inte hela vägen och man förlorade till sist med uddamålet. – Lite samma som i andra perioden. Vi är med i matchen och kämpar för varandra. Eftersom vi hämtade ikapp lite under andra perioden så tror jag att vi kände att matchen inte är slut än och att vi bara skulle ut och köra på som vi gjorde i andra perioden. Tycker även att det är starkt av oss att göra två mål i 6 mot 5 när det gäller som mest och vet att vi måste göra några mål till för att åtminstone ta med en poäng från matchen.

Vad kan ni ta med er från matchen? – Jag tycker att vi ska ta med oss att vi är som bäst när vi går ut och spelar som ett lag, alla kämpar för varandra och går ut och gör det vi pratar om i pauserna. Det är verkligen något vi ska ta med oss till alla matcher framöver och bara bygga vidare på det. Vi behöver även ta med oss att man spelar innebandy i tre perioder och inte två. För det vi gör i första perioden är inte likt oss alls och det borde vi skämmas över för så dåligt var det. Ska även nämnas att jag tycker även att Emil gör helt rätt beslut och vågar ta time-outen så tidigt i matchen också.

Efter förlusten så har man tre poäng upp till fjärdeplatsen som innebär playoff. Dock med en match mer spelad, men chanserna lever fortsatt. – Jag tycker att våra chanser är stora på att ta slutspels platserna med tanke på att alla nästan slår alla i serien. Vi måste bara tro på det själva och gå ut och visa att vi ska ta topp-fyra iår. Visst vi har en match mer spelad, men med bra resultat i våra matcher och rätt resultat i andra matcher så tycker jag att vi ska lösa topp fyra med tanke på vad vi har visat i de två senaste matcherna.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar