Krönikor

Serieledare trots förlust: ”De hade marginalerna på sin sida – nästa gång är det vi”

Under torsdagskvällen spelades det en enda match i Sveriges JAS-serier. Denna matchen fann vi långt ner i landet i killarnas I-grupp.

Där skulle Warberg stå som bortalag och bege sig ett gäng mil söderut. Warberg som på sina första nio matcher hade vunnit hela åtta och toppade tabellen. – Jag tycker att vi har haft en bra start på första halvan av säsongen och såklart skönt med åtta vinster. Vi har satt vårt försvarspel bra och känns som att vi kontrollerar matchbilderna som vi vill och sen sköt med bra utdelning framåt också såklart, säger Anton Frejd till bloggen.

Nu skulle man möta Genarp, ett av lagen som skuggade just Warberg i tabellen. – Tuff match på förhand och vi visste om att Genarp förmodligen är den tuffaste bortamatchen på förhand.

Period ett blev ganska intensivt, där Warberg hade en 1-3 ledning, men där perioden till sist slutade 3-3. – Vi får en dålig start och släpper ett mål efter 1 minut. Sen gör vi tre mål på tre minuter och känslan är god. Dom reducerar sedan och sen kvitterar dom till 3-3 med två sekunder kvar så det var såklart tufft att gå in med 3-3 i paus istället för 2-3.

I den andra så föll endast ett mål och det gjordes av Warberg. Därmed hade man en 3-4 ledning inför sista perioden och hade ett bra snack i pausen. – Att försöka behålla kylan och fortsätta på det som vi gjorde i andra perioden. Vi pratade också om att vi skulle försöka vinna fler 50/50 dueller för att Genarp skickade mycket långbollar.

Det blev dock en scenförändring då hemmalaget kunde kvittera och sedan gå upp till hela 8-4 tillslut. – Det blir ett tidigt mål och Genarp får upp sin energi. Sen tar de ledningen med 5-4 en bit in i tredje, sen gör de tre snabba på tre minuter. Genarp var duktiga i kontringsspelet och vi fick inte stopp på dom riktigt. En sån här tight match mellan två bra lag avgörs ofta lite på tillfälligheter. Nu var det Genarp som hade marginalerna på sin sida. Nästa gång är det vi.

Nu väntar drygt en månads uppehåll innan man drar igång igen. Trots förlusten så leder laget serien och det ser fortsatt bra ut inför andra halvan. – Vi leder serien och skall såklart njuta lite av det. Många i laget har haft tätt och tufft matchande så lite vila kommer passande. Sen kommer vi att träna bra under uppehållet och vara matchfria. Så när serien startar om så kommer vi med förnyad energi. Vi är trygga med det vi påbörjat, det är bara att köra på!