JAS-bloggen
Intervjuer

Storfavoriten går som tåget: ”Hedrande att vara favoriter”

En av årets stora favoriter på killsidan är Pixbo, laget som säsongen 21/22 tog ett guld, men som förra året inte räckte hela vägen fram.

Detta året så har man inlett starkt och inte helt oväntat vunnit alla sina nio inledande matcher. – Vi som lag har startat oerhört starkt. Bra trupp och ledarstab, säger Hampus Nordh till bloggen.

Som sagt är Pixbo en av årets stora favoriter, då man redan på förhand hade en stark trupp där nu spelare som Lucas Svensson, Viktor Olofsson och Joel Edwards också finns med i truppen. – Vi tänker inte så mycket på det. Vårt fokus ligger på att träna och förbättra de områden där vi behöver utvecklas. Att vara favoriter är hedrande och ett kvitto på att vi har gjort ett bra jobb hittills, vi tar det som en motivationsfaktor snarare än en börda.

I fredags så ställdes man mot Floda, ett av lagen från H1-gruppen. – Seg start från vår sida, inte med i matchtempot från början. Inför andra och tredje perioden började vi spela det spel vi är bra på och bollarna rullade in.

Efter period ett så hade man ”bara” en 2-1 ledning. Vad pratade man då om inför andra? – Vi ska börja spela det spel vi är bra på och hitta lösningar för att komma igenom deras försvar.

Det lossnade till sist rejält i både andra och tredje perioden då man vann med hela 18-3 tillslut. – Vi kom in mer i matchen efter första perioden. Vi började straffa dem på deras misstag och fria ytor.

Pixbo tillhör alltså H2-gruppen där man möter lagen två gånger, men där man även möter lagen från H1-gruppen en gång likt man gjorde med Floda i fredags. Vad skiljer då grupperna emellan? – Skiljer inte så mycket mellan grupperna, alla kan ju innebandy.

Partille om drygt en månad, kanske den matchen på förhand alla ser som mest intressant. Hur går tankarna inför den? – Ska bli spännande. Det blir en fartfylld match med mycket kamp & rolig innebandy, men just nu fokuserar jag på kommande JAS-träning för att visa att jag skall spela nästa match. Konkurrensen hos oss är stenhård och det finns inga garantier.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar