JAS-bloggen
Okategoriserade

Drama i derbyt – avgörande med en (!) sekund kvar: ”Umeå är svartvitt”

I ett glest matchande under veckan så kunde vi sent på tisdagskvällen hitta en högintressant match uppe i Umeå, nämligen det klassiska mötet mellan RIG och Dalen på killsidan.

Dalen stod som ”bortalag” och var inför matchen tre poäng bakom just RIG. – Tankarna inför så vet man vilket motstånd man möter, det är ett väldigt bra motstånd och man har inte råd med mycket misstag. Samtidigt så har vi tagit dom i två raka matcher och vet att vi kan göra det. Derby mot RIG ger även extra energi och att fortsätta med vinstsviten, säger Philip Da Rocha Eriksson till bloggen.

Da Rocha var nöjd med starten sett till hur viktig den var. – Det är en väldigt viktig match och tre viktiga poäng. Jag tycker vi har en bra start på matchen och vi skapar bra farliga målchanser och har bra spel. väldigt bra energi genom hela laget.

Han själv gjorde 0-1 och kunde även spela fram till 1-2 målet som var ställningen efter period ett. – Första perioden var väldigt bra. Vi ligger bra i defensiven och skapar farliga målchanser framåt 1-2 på tavlan. Alla i laget gör jobbet och vi gör helt enkelt en bra period.

Lagen följdes åt i period två. Dalen gjorde 1-3, RIG reducerade, men Dalen kunde ha en 2-4 ledning inför period tre. – Efter andra perioden så var det bara fortsätta att göra jobbet för laget. Vi hade två bra perioder genomförda och om vi fortsatte med samma hårda jobb så skulle det gå vägen.

Den tredje skulle bli än mer intressant. Emil Alm gjorde 2-5 tidigt i perioden, men RIG kunde sedan jobba sig in och när 4-5 samt 5-5 gjorde med bara fem sekunder emellan så blev det än mer intressant under de sista minuterna. Tillslut så skulle målet komma med 1(!) sekund kvar när Dalen blev segrare och tog tre poäng där Ludwig Blomberg blev målskytten. – Tredje perioden får vi en bra start med ett 2-5 mål, men släpper in snabbt till 3-5. Sedan kommer en lång period där vi bara försvarar och det är nästan bara spel mot ett mål. Vi gör en riktig krigarinsats och har en väldigt bra defensiv men efter många chanser så kommer ett 4-5 och sedan slarvar vi snabbt till ett 5-5. Efter det så blir det chanser åt båda hållen, men vi får en kontring och en 2 mot 1 med 5 sekunder kvar.  Jag tar det lugnt och väntar in en lucka för att passa Ludde som har öppet mål och den luckan kommer när backen släpper Ludde. Då var det bara servera Ludde för ett öppet mål och en fortsatt vinstsvit mot RIG och ett Umeå som är svartvitt.

I och med segern så går man upp på samma poäng som RIG, men får se sig bakom i tabellen på grund av sämre målskillnad. Hur långt kan det räcka framöver? – Fortsättningen av säsongen ser väldigt bra ut, vi har ett väldigt bra lag och spelar vi på våran högsta nivå och krigar som vi gör så kan vi gå hela vägen och det visar vi mot RIG.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar