JAS-bloggen
Intervjuer

Onyx tog revansch efter fjolåret: ”Kom inte alls upp i nivå”

Flera lag skulle under helgen få fira högt efter att ha säkrat sitt avancemang i USM-klassen på tjejsidan. Ett av dem var Onyx.

Onyx som redan förra året deltog, men hade då det relativt tufft och lyckades inte ta sig vidare. – Förra årets USM kom vi inte alls upp i nivå. Den här gången gick vi för revansch och visade att vi ville vinna, säger Elsie Nikander till bloggen.

Fördelen för just Onyx var att laget redan inför var samspelta, vilket alla lag inte brukar vara. – Laget vi hade med oss är sammansvetsat sedan länge så vi hade ingen speciell förberedelse. Träningsveckan inför så låg fokuset på USM.

Utöver Onyx så fanns även Linköping samt Trosa Edanö i gruppen. – Trosa känner vi väl och förväntade oss en jämn och tuff match, vilket det blev. Linköping hade vi lite koll på men knappt. Vi gick in med samma inställning som mot Trosa.

Man skulle börja med att möta Trosa, där man efter underläge, till sist kunde vända till seger. – Jag tycker att vi har små saker att fila på men överlag en väldigt bra prestation.  Starkt av oss att vända matchen. Spännande matcher är riktigt kul.

Bara timmen efter drygt så skulle man möta Linköping. Vad pratade man då om inför?

– Att fortsätta på samma sätt som vi gjort och inte underskatta Linköping. Hålla boll inom laget och ha kontroll över matchen.

Man ledde med 2-0 efter period ett och kunde till sist vinna med stabila 5-0. – Jag tror att det berodde på att vi är vanare med tuffare och snabbare spel. De spelade ett bra tajt försvar men vi hade tålamod och rullade boll tills chanserna kom.

Hur ska ni förbereda er inför nästa steg?

– Vi ska träna på som vanligt och förbättra vårt spel. När det närmar sig så kommer vi prata mer om det.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar