JAS-bloggen
Intervjuer

Formkurvan fortsätter efter målkalas: ”Inget lag vill nog möta oss i playoff”

Ju längre in vi kommer i säsongen, desto mer börjar gruppernas utseende växa fram. I killarnas F-grupp ser vi ett lag med en stark form som tagit dem uppåt i tabellen.
Linköping inledde årets säsong med en seger, men i omgång två till fyra så åkte man på tre raka förluster. Efter det så lyckades man vända trenden och tog istället fem raka segrar. – Tycker att vi har fått ihop laget på ett helt annat sätt. Under omgångarna 2-4 så spelade vi som individer men den ytterst dåliga trend har vi nu kommit ifrån, och nu börjat spela mer som ett lag och äntligen börjat lita på varandra, säger Ludvig Johansson till bloggen.
Under lördagen så skulle man möta Strängnäs, ett lag där man sett till tabellen behövde vinna. – Tre poäng var ett måste helt klart, men vi kunde inte komma till Thomas Arena och ställa in skorna. Vi visste redan innan att Strängnäs skulle kämpa och slita mycket, så vi var absolut tvungna att svara på det med våran spelskicklighet och intensitet.
Period ett blev ett riktigt målkalas. Målen rullade in och Linköping som gäster lyckades bäst och ledde med hela 3-6. – Ren Hawaiiinnebandy skulle jag säga, det var fart på båda lagen med väldigt lite tänk på defensiven vilket gynnade Strängnäs. Vi kom ut lite för heta och glömde helt enkelt bort försvaret vilket inte får hända igen.
Det blev inte direkt målsnålt i period två heller. Fyra mål föll och ställningen var 5-8 där period två var mer jämn. – Vi går helt klart ner oss i andra perioden vilket gör att vi släpper in Strängnäs i matchen. Vi fick inte riktigt matchen dit vi ville och fall in lite i deras spelsätt och tempo. Tycker generellt att vi absolut måste höja oss efter dagens insats trots de stora siffrorna. I sista så tryckte man på gasen igen och säkrade tre poäng.
Hela 6-13 skrevs slutresultatet till och man bättrade på sitt målsnitt rejält. – Vi sätter våra lägen i sista perioden och dödar matchen på ett snyggt sätt, tycker även att våran defensiv blev klart bättre under slutet av matchen vilket gjorde att vi kunde äga bollen på ett helt annat sätt.
Halvvägs av serien är spelad och Linköping innehar just nu fjärdeplatsen med sex poäng ner till femteplatsen. Det återstår att se hur långt det räcker till under våren. – Andra halvan kommer vara otroligt viktig för oss. Vi har visat att man inte ska räkna bort Linköping och att vi även kan skaka lagen på den övre halvan av tabellen. Jag tror även att oavsett vilket lag som står på andra sidan av planen så kommer dom inte vara lika bekväma som de va i början av säsongen. Jag tror helt enkelt att inget lag skulle vilja möta oss i en playoff match.
//Rasmus
Skickades för 1 timmar sedan
Öppna
Skriv till

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar