JAS-bloggen
Intervjuer

Dramatik när drömmen hölls vid liv för Lund: ”Försöker träna mer tillsammans”

Det var uppdukat för innebandyfest runtom i Sverige under helgen när tjejernas USM-kval drog igång. Drömmar skulle grusas och glädjetjuten skulle infinna sig på olika håll runtom i landet.

Ett av lagen som kom till spel var Lund, som redan förra året tog sig till Festen och fick värdefull rutin med sig. – Det var jätteviktigt för både spelare och tränare att få se från gången vad som krävdes för att ta sig dit. Men såklart en rolig och lärorik upplevelse oavsett hur det gick förra året och något vi drömmer om, säger Fanny Lilja till bloggen.

Lund som inför inte hade hunnit spela ihop sig fullt då man har spelare i olika åldrar som inte till vardags spelar ihop. – Som tur är så tränar och spelar våra yngre med varandra dagligen men vi 07or har tyvärr inte hunnit vara med på någon träning än. Nu när vi tagit oss vidare så siktar vi på att hitta mer tillfällen att träna med varandra.

I sin grupp, som innehöll tre lag, skulle man möta Malmö samt Åstorp. – Två tuffa matcher som vi måste vara på fötterna och ta allt bollinnehav som vi kan få, sätta alla lägen vi får och jobba för varandra.

Man fick nöja sig med en poäng mot Åstorp i den första matchen, trots att man hade en 3-0 ledning. – Jag tycker att vi för matchen i första perioden där vi tar ledning med 2-0 men inför andra så blir vi alldeles för bekväma och slappnar av. Vi ger Åstorp mer bollinnehav och dom sätter sina chanser.

Då Åstorp hann slå Malmö därefter så var det glasklara förutsättningar inför den avslutande matchen mot Malmö. – Vi pratade mycket om vad som krävdes från vår sida och vad som gällde för att ta oss vidare, och vi gick in med inställningen att vinna gruppen. Alltid tufft med ett derby.            

Även här kunde Lund sno åt sig en 3-0 ledning, som man sedan tappade till 3-3 på nytt. – Vi tar ledningen snabbt och blir för bekväm ännu en gång, låter Malmö spela runt oss och sticka in sina passningar.

Denna gången blev dock utfallet bättre då man med lite mer än minuten kvar, kunde hitta ett 4-3 mål som tillslut betydde seger samt avancemang från gruppen. – Malmö går upp och pressar med hela laget över halvplan vilken vi utnyttja genom att stressa deras backar och vinner bollen så att vi får ett 2 mot 1 läge.

Vad behöver ni jobba med inför nästa steg?

– Viktigast för oss att jobba med att vi inte ska bli för bekväma och slappna av i matcherna oavsett vad som står på tavlan. Vi kommer försöka träna mer tillsammans och prata mycket om olika situationer som exempelvis kan leda till att vi just slappnar av.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar