JAS-bloggen
Intervjuer

Lämnade RIG för att hitta glädjen: ”Ångrar absolut inte min tid där”

Under förra veckan landade det något av en lite ”bomb” när Julia Nilsson, som varit ett återkommande namn i U19-landslaget det senaste, blev klar för Storvreta och lämnade RIG.

Huvudpersonen själv är nöjd med sitt beslut och har en härlig känsla. – Sjukt bra! Trivs super bra, och är väldigt taggad på resterande del av säsongen i Storvretatröjan, säger hon till bloggen.

I en intervju som släpptes i samband med nyheten, så uttryckte Nilsson själv att tiden på RIG varit tuff, där hon nu var inne på sin andra säsong. I det grundade sig alltså beslutet att helt enkelt hoppa av. – Det är något jag har funderar på under en väldigt lång tid. Jag har varit nära att hoppa av flera gånger, men samtidigt har jag inte velat ta steget eftersom jag vet att RIG är en väldigt bra väg att ta för att nå sina mål. Tillslut kände jag att det inte gick längre och visste att ett bättre beslut för mig var att hoppa av, men samtidigt har jag lärt mig väldigt mycket på RIG som jag är extremt tacksam över att få lära mig där. Så jag ångrar absolut inte min tid där alls.

Ser vi till Storvreta, varför blev det just den klubben och hur har processen sett ut?

– Att gå till Storvreta var inget svårt beslut att ta. Storvreta har väldigt höga visioner och en klubb som lägger ner ett hårt arbete i allt för att lyckas och bli bättre. Jag lärde även känna några av spelarna under sommarn och har fått ett enormt stöd från dem under början av säsongen.

Nilsson som är bördig från Göteborg, kommer alltså antal mil närmare sin hemstad, men kommer fortsatt bo själv där dock den nya miljön är en viktig aspekt. – Att bo borta var inte ett direkt problem, jag har trivts rätt bra med att bo själv, men det jag tror att jag kan få i Storvreta är glädjen för innebandyn igen, eftersom det var den jag tappade uppe i Umeå.

Storvreta har ju varit en maktfaktor på herrsidan under längre tid, men senaste åren tagit kliv på damsidan. Flertalet intressanta spelare har värvats och nu när även Sirius försvann från SSL samt Allsvenskan så valde flera tongivande spelare därifrån att gå till just Storvreta. En förening på frammarsch även på damsidan. – Jag tycker att Storvreta är en klubb som växer mer och mer på damsidan, och att det är en klubb som har stora chanser att uppnå deras mål, och det är en resa jag vill bidra till och vara med och ta del av.

I allsvenskan så är laget ett lag för toppen och har där siktet högt inställt framöver. – Mina förhoppningar i allsvenskan är såklart att vi vinner mycket och att ta sig till ett SSL kval, men bakom det ligger såklart också ett väldigt hårt arbete.

Även i JAS:en så har man ju senaste åren stått sig bra. Man har fått chansen att spela Innebandyfesten på hemmaplan och har en bra stomme med spelare födda 2005. – Jag ser ganska bra på jasen. Storvreta är ett starkt lag och jag skulle verkligen vela se oss i JAS-festen.

Vad känner du själv att du vill utveckla under din tid i Storvreta?

– Jag hoppas att jag fortsätter att utvecklas som innebandy spelare, men även hitta tillbaka till mig själv igen, den biten tappade jag lite under min tid på RIG. Så hoppas verkligen att jag hittar glädjen och därifrån börjar växa som innebandyspelare men även som person.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar