JAS-bloggen
Intervjuer

Tog timeout efter 27(!) sekunder – krossade sedan motståndet: ”Vi blev straffade”

Vi tar en titt på tjejernas G-grupp där ett par av lagen var igång i spel under helgen som var.

Gruppen som innehåller lag främst från Göteborg, har även ett inslag från Jönköping i form av Månsarp som haft en tung inledning på säsongen. – Vi var beredda på att det skulle bli ett tuff säsong iår , kanske mer utveckling än vinster. Det har varit duktiga lag vi har mött, men vi håller  humöret uppe, säger Hilma Hultqvist till bloggen.

Under söndagen så skulle man möta Partille/Floda, ett av lagen som tillsammans med Månsarp återfanns i botten av tabellen. – Vi visste att det fanns en chans att ta våra tre första poäng. De tog deras första poäng förra helgen, precis som oss. Vi var taggade och laddade för matchen.

Gästande Partille/Floda rivstartade och hade en 0-2 ledning efter 27 sekunder och Månsarp tog en timeout med en gång. – De var två snabba mål från höga slottet, vi var inte påställda och inte riktigt med från start och blir straffade för det. Vi tar timeout och det blir genast mycket bättre.

Man lyckades kvittera innan period ett var slut, men det var i period två man gick upp till hela 8-3 och ryckte rejält. – Vi spelar ett enkelt spel med mycket rull. Vi får till bra avslut som sitter på mål och spelar bort deras försvar. I andra blir vi även mycket mer stabila i försvaret och släpper inte chanser till Partille.

I period tre så ryckte man än mer och kunde tillslut gå upp till hela 14-3. Därmed säkrade man säsongens första trepoängare och det i övertygande stil. – Det som gör att vi vinner matchen var som jag nämnde innan att vi spelade ett enkelt spel, mycket rull och fina avslut. Vi tar tag ordentligt i matchen och ger allt.

En fortsatt tuff grupp, vad tror du om era chanser och målsättning framöver?

– Jag tror att denna vinsten kommer ge oss självförtroende och vårt mål är att ta så många poäng som möjlig.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar