JAS-bloggen
Intervjuer

Haninge fortsätter hålla topplagen bakom sig: ”Det kan bara bli bättre”

Under fredagen så skulle Haninge inta sin hemmaplan för att spela säsongens åttonde match, en match av viktigare karaktär.

På sina första sju matcher så hade man spelat in 16 poäng, en mer än godkänd start enligt många. – Jag tycker vi har fått en riktigt stark start på säsongen eftersom vi krigar i varje match och inte ger oss oavsett vilket lag vi möter så det kan bara bli bättre, säger Rasmus Notlöv till bloggen.

Under fredagen så skulle den åttonde matchen spelas mot Nacka, ett lag ett par poäng bakom i tabellen där man hade chans att rycka än mer. – Det var lite blandade känslor eftersom vi precis blivit av med två viktiga spelare, men vi visste att vi bara behövde spela vårt spel och hålla ett bra försvar så kan inget gå fel.

Man stod för en fin förstaperiod där man gick upp till hela 5-0 och tvingade Nacka att ta en timeout. Även om Nacka reducerade så var ställningen 5-1 efter period ett. – En av de bästa perioderna vi gjort den här säsongen då vi spelar snabbt och enkelt vilket leder till riktigt fina mål som hela femman är inblandad i!

Period två innehöll både mål, men framförallt flertalet utvisningar. Det var dock Haninge som hanterade det fortsatt bra och hade 7-3 inför sista perioden. – Period två lät vi dem komma in i våra huvuden vilket gjorde att vi tog onödiga utvisningar, men vi lyckades hålla bra boxplay under denna period så inget bra, inget dåligt.

Nacka reducerade i period tre, men Notlöv själv gjorde 8-4 och till sist vann man med 9-4. – Vi ger dem mycket mer yta än vad dom ska ha och små slarvar i försvaret, men tillslut skärper vi till oss och stänger matchen.

I och med segern så toppar Haninge fortsatt tabellen före Djurgården som har en match mindre spelad. Där bakom finns även en av årets stora favoriter, Hammarby, men hittills har Haninge överraskat flera och frågan är hur långt det kommer räcka? – Svårt och säga då de finns lag som Djurgården och Hammarby precis bakom oss, men vi ska försöka att hålla oss på toppen så länge som möjligt.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar