JAS-bloggen
Intervjuer

Överkörning i period ett gav tre poäng: ”Vi hade bestämt oss”

Helgen rivstartades med en hel del matcher i diverse grupper. En av dem i killarnas A-grupp.

Där finner vi kombinationslaget Moälven/Örnsköldsvik som under sin fem första matcher hade spelat in 12 poäng. – Jag tycker vi fått en bra start i början på serien där vi presterat godkänt spelmässigt men det känns som att det finns mer och ge, säger Viktor Jonth till bloggen.

I den sjätte matchen skulle man möta Gimonäs UIF, ett lag som man sett till tabellen skulle slå. – Vi hade bestämt att sätta full fart ifrån början, lira bollen och spela vårt spel.

Och det gjorde man – hela 1-7 efter första perioden där Jonth själv var inblandad i flera. – Vi kommer igång rejält efter halva perioden, då börjar vi få utdelning och kommer in i vårt spel.

Hela 1-10 efter period två, en klar ledning och frågan är då hur svårt det är att hålla fokus när det rinner iväg? – Jag tycker vi kunde behålla fokus helt okej men vi började förlora 50/50 dueller och slarva i passningsspelet.

Man fortsatte trumma på i tredje och kunde till sist vinna med 1-15, vilket innebar både tre poäng samt en fin målskillnad. – En väl genomförd match där vi höll tätt bakåt som vi inte gjort tidigare.

Segern innebar att man har tredjeplaceringen bakom RIG och Thorengruppen. Även om det är långt kvar av säsongen så kommer man vid ett eventuellt playoff behöva slå något av de riktiga topplagen. – Jag tror våra chanser är goda  då vi redan visat att vi kan ta exempelvis Dalen. Men jag tror det kommer bli tufft och det är säkert tillfälligheter som kommer avgör.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar