Stark tredje gav poäng mot spetsat Höllviken: ”Annorlunda när de har fullt lag”

Under måndagen var det två matcher som spelades i Juniorallsvenskan. En av dem hittar vi nere i Skåne i killarnas I-grupp.

Där stod Lund som ett av lagen, Lund som på sina första sex matcher hade 12 inspelade poäng. – En helt okej start ändå , såklart är vi inte nöjda med två förluster mot Genarp. Men i det stora hela , godkänt, säger Filip Isacsson till bloggen.

I säsongens sjunde match så skulle man möta Höllviken, laget som förra säsongen tog en fjärdeplats i hela Sverige. – Vi visste att det var ett spelskickligt och fysiskt lag , så det var bara att förbereda oss för det. Sen har dem en del riktigt duktiga spelare som vi visste att vi skulle hålla ett extra öga på.

Just de här duktiga spelarna, som t.ex Isac Olsson Ferm och Isac Palm, har inte matchats fullt ut i JAS och med dessa namn så blir det såklart ett helt annat lag. – Såklart så går man in i matchen som vilken annan match som helst. Men det är ett annorlunda Höllviken när dem har fullt lag , respektive ett desarmerat sådant.

Period ett innehöll bara ett mål – ett mål som Lund gjorde när man fick chansen i powerplay. – Perioden kändes rätt slö och framförallt så slarvade vi med allt kändes det som, men i det stora hela tror jag ändå att vi var nöjda med en ledning inför andra perioden.

Fortsatt tight blev det i period två där Höllviken kvitterade, men där Lund kunde återta ledning inför sista 20. Vad sa man då inför sista perioden? – Stänga matchen och ta tre poäng. Detta innebar mindre slarv och generellt en bättre tredjeperiod än de föregående två.

Till sist kunde man just stänga matchen och vinna med 2-6 där man på nytt var effektiva i powerplay. Vad kan man då ta med sig från matchen utöver tre poäng? – Det visar att vi kan stänga matcher i tredje perioden när det verkligen gäller. Samt att bara släppa in två mål mot ett sånt bra offensivt lag ändå, tycker jag säger mycket om vår defensiva insats.