JAS-bloggen
Intervjuer

Tillbaka i U19-truppen efter flera petningar: ”Har verkligen kämpat”

Tidigt under fredagen så släppte Christoffer Suominen sin nästa U19-landslagstrupp, en av de sista inför VM som spelas nästa år där Sverige ska försöka försvara sitt guld.

En av de uttagna var Alexandra Carlbom från Älvsjö. – När jag fick beskedet om att jag var uttagen till U19-landslaget blev jag såklart väldigt glad och exalterad, eftersom det är en stor möjlighet för mig att utvecklas inom min innebandykarriär, säger hon till bloggen.

Till vardags spelar hon alltså Allsvenskan med Älvsjö där hon nu går in på sin tredje säsong som hon även kombinerar med JAS-spel. I A-laget så tillhör man toppen och har en hel del intressanta spelare. – Jag tycker att denna säsong hittills i Älvsjö har varit bra, vi har fått in många nya och unga spelare som har gjort att truppen fått en ökning och en bra prestation från alla i laget. Jag tycker vi har kommit igång snabbt och spelat ihop formationerna.

– Från min sida har jag utvecklats mycket mer i jämförelse med förra säsongen då jag var ny att spela i allsvenskan. Jag har fått visa vad jag går för och fått den speltid jag krigat mig till. Jag är mycket nöjd med min prestation hittills under säsongen och man kan bara utvecklas mer. Det enda som saknas nu från min sida är att ta lite poäng!

Carlbom fanns med på en samling kring årsskiftet, men har sedan dess inte varit med och har fått jobba sig tillbaka. – Jag har verkligen kämpat för att få komma med i U19 och under våra matcher som vi har haft nu under säsongen i Älvsjö har jag verkligen visat vad jag går för och spelat mitt spel, vilket är ett tryggt, starkt och säkert spel. Jag har verkligen min tränare Ludde att tacka eftersom han gav mig förtroendet att få spela så mycket som möjligt för att sedan visa vad jag verkligen går för.

Utifrån den samlingen du var med på – vad var din största uppfattning att man man behövde träna på för att finnas med i den miljön? – Min uppfattning av den första samlingen jag var med på så var det en stor konkurrens mellan spelarna, många hade mycket pondus och vågade ta för sig på planen. Det var även ett väldigt tufft närkampsspel som man tidigare inte var lika van med samt att det var ett mycket snabbare spel. Jag tränade mycket på närkampsspelet efter den samlingen, vilket har hjälpt mig väldigt mycket.

Nu så är det ett tredagarsläger i Uppsala som ska genomföras här i början av december. – Jag tycker att lägret som kommer nu i Uppsala kommer bli väldigt roligt och även spännande, eftersom man vill se hur tränarna tänker och tycker om olika spelsystem. Men det kommer även blir roligt att träffa tjejerna och lära känna dem, men mina förväntningar är väldigt höga.

Det börjar dra ihop sig mot VM som sagt och efter denna samlingen är det Polish Cup nästa år. Efter det så är det dags att presentera VM-truppen och tillfällen och tiden är alltså knapp att visa upp sig. – Det är ju klart att man tänker om man kommer bli uttagen eller inte till polish cup, men man får bara göra sitt bästa och ha kul så får man ta det därifrån.

Vad vill du bidra med själv?

– Jag skulle vilja bidra med en bra prestation från min sida, även mycket energi både på och utanför planen, jag skulle också vilja bidra med några mål eller assist och att hela laget presterar på topp under varje match och träning.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar