AIK befäste serieledningen: ”När vi gör det är vi bäst i Stockholm”

Efter en fullspäckad helg med landslag och USM-kval, så tog det inte många dagar innan även JAS-serierna var igång igen. En av veckomatcherna spelades under torsdagen där AIK var ett av lagen.

AIK som förra helgen kunde ta en seger mot Danderyd med stabila 5-1. – Vi kände att vi fick ett flyt och ett självförtroende som är viktigt framöver. Även framförallt att vinnarkänslan är tillbaka, säger Joel Sjöholm till bloggen.

AIK som tillhör H2-gruppen, men som under torsdagen skulle möta Vallentuna/Åkersberga ifrån H1-gruppen. – Vi gick in i matchen med lite respekt (dom låg ju trotts allt tvåa i sin JAS-serie), men hade samma gameplan som vanligt. Vi skulle bara in på plan och göra det vi är bäst på, det visade vi ju också.

Första perioden blev jämn sett till antal mål, men det var AIK som kunde gå till paus med en 2-3 ledning. – Vi gjorde två snabba mål och kände att vi hade matchen. Vi börjar slappna av och dom gjorde 2-2 och sen gjorde nummer 19, Zam Ljungqvist, mål i slutet av första vilket var riktigt skönt. Att gå in i andra perioden med en ledning var välbehövligt, men lite skakigt var det där ett tag.

Det var i period två som det riktiga rycket skulle komma när man gick upp till 2-8 och även om hemmalaget reducerade så hade AIK 3-8 inför sista perioden. – Vi märkte att dom gillade att kliva upp på våra backar vilket betyder att om vi spelade förbi dem var det ofta öppet. Samt att vi började spela i ett tempo där inte Ackers hängde med i.

Ledningen höll man och till och med drygade ut. 3-10 blev matchens slutresultat och tre nya poäng säkrades. – Som sagt så drog vi upp på tempot och gav oss aldrig, vi höll ihop i 60 minuter trotts den stora ledningen. Vi spelade för varandra och krigade hela tiden och när vi gör de är vi bäst i Stockholm.

Ni mötte ju ett lag från H1-gruppen, hur tror du grupperna står sig gentemot varandra?

– Jag personligen tycker vår serie är jämnare på så sätt att alla lag kan vinna mot alla och det ser vi också på poängen. Samt att i Ackers serie är de RA19 som dominerar stort. Det ska bli otroligt kul att möta dom i Solnahallen senare i år!