JAS-bloggen
Intervjuer

Motbevisade förhandstipset under USM-helgen: ”Vi var ju tippade sist”

I helgen så skulle det spelas kvalspel över hela Sverige i USM-klassen, där lagen slogs om en plats i regionsslutspelet.

Ett av lagen som tog sig vidare var Väsby AIK. På förhand fanns det dock tvivlare som trodde att Väsby skulle få det tufft. – Vi tänkte såklart att vi hade en tuff grupp och att det skulle bli svårt. Vi var tippade sist och var även en grupp med fyra lag, men vi tänkte att vi bara skulle köra på, inget att förlora nu, säger Vidar Carlsson till bloggen.

Gruppen man spelade i innehöll fyra lag. Man skulle möta Sirius, Saga och Sollentuna, en tuff grupp där både Sirius och Saga deltog på Innebandyfesten förra året. – Jo men såklart så såg vi att det skulle bli tufft, vi visste att saga var tippade att gå långt även i slutspelet i USM. Att Sirius hade bra spets framåt, samt Sollentuna hade en bra bredd.

Hur hade ni förberett er inför? – Vi har haft svårt att förbereda oss som lag, med tanke på att vi har bildat ett usm lag med hjälp av HJ, 07, 08-lagen. Vi har många duktig lirare som snabbt anpassar sig för kunna spela med andra spelare.

Man inledde med att möta Saga redan under fredagskvällen, en match som slutade 4-4. – Vi är inte med från start och visar en liten för stor respekt för Saga, vilket gör att dem snabbt tar ledningen med 3-0 efter bara fyra minuter. Sedan tar vi en tidigt timeout och pratar ihop oss om att vi inte får ge upp. Vi lyckas sedan få in ett mål tidigt i andra vilket gör att vi får tro på en vändning. Jag missar själv en straff när vi ligger under 3-1, men får en snabb revansch genom att både göra 3-2 och 3-3 med bra passningar från Filip Bäcklin. Men vi hade aldrig gjort detta utan en stark laginsats såklart.

I match två som spelades under lördagen, så skulle man vända ett 2-0 underläge mot Sirius och till sist vinna. Drömmen om avancemang levde därmed. – Återigen gör vi en fantastisk lag insats där många spelare höjer sig rejält. 15 minuter in i första gör jag 2-1 och vi får upp hypen och börjar tro på vändning återigen. Sen får vi ett powerplay som vi tar vara på genom att Emil Hållmarker sätter dit 2-2. Sirius tar ledningen igen och får dessutom en straff som våran duktiga målvakt Lukas Johnsson gör en bra räddning på. Därmed får vi upp tron på vändningen och hela laget kämpar hela vägen in.

I den sista matchen mötte man Sollentuna. Där behövdes vinst och bättre målskillnad kontra Saga som stod på sju poäng. – Vi visste vad som krävdes och hade fördel att kunna spela på ett resultat. Vi la inte så mycket vikt över det utan mest bara gå in och köra och gå för vinst.

Till sist blev det en relativt klar seger med 7-1 som säkrade avancemanget. – Vi får en bra start med två snabba mål. Där efter hittar jag och Filip varandra i de luckorna vi vill och lyckas trycka in de kassarna som behövs. Självklart får vi inte släppa in något, men det ser vårt duktiga försvar och målvakt till med.

Nu har man tid på sig att förbereda sig för ett regionsspel där det på nytt väntar tufft motstånd. – Vi behöver se till att vi får möjlighet att spela ihop vårt USM-lag ytterligare, samt att alla spelare får ordentligt med utmaning i samtliga serier vi spelar.

Någon du vill lyfta fram efter helgen? – Filip Bäcklin. fantastiskt teknik och bra spelförståelse. Har spelat med Filip i många år nu och vi vet vart vi har varandra. Därmed lyckas vi tillsammans göra 18 av 27 poäng på de tre matcher vi spelar.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar