Storseger inför kommande toppmöte – varnar för coachen: ”Yamou har alltid spännande idéer”

I damernas H-grupp så börjar det relativt tidigt klara ut vilka som vi kan få se i det översta skiktet. Ett av lagen som redan börjat haka på i toppen är Malmö.

Dock kom det i den förra omgången en förlust på hemmaplan mot ett starkt Warberg. – Efter en bra start i matchen tappar vi spelet. Vi har fortsatt jobba på det som funkade bra och dragit lärdomar av det som inte funkade. Vi fortsätter jobba med våra principer, säger Wilma Linde till bloggen.

På pappret skulle det bli enklare under söndagen när man skulle möta Helsingborg/Höganäs. – Vi snackade om vikten av att vara fokuserade och ödmjuka. Vi står fast vid våra principer.

Flertalet mål trillade in direkt och när perioden summerades så hade hemmalaget Malmö ledningen med 5-2. – Jag tycker det är en liten svajig första period från vår sida, målen vi släpper in är för enkla. Dock så har vi många fina chanser till fler mål.

Med en ännu klarare 9-2 ledning efter period två så är det lätt att ta ut segern i förskott, vilket inte gjordes i det här fallet. – Bara för vi leder stort så slappnar vi inte av. Vi måste fortsätta visa ödmjukhet.

Man körde på hela vägen och vann till sist med klara 16-2. – Vi spelar enligt våra principer och får utdelning för det. Vi har många fina chanser till fler mål.

I Malmö fanns det tre spelare som producerade framåt sett till antal poäng. Maja Hellman, Sol Johansen och Tuva Tykesson. – Ja det är klart dem betyder mycket, men i slutändan är det hela lagets prestation både offensivt och defensivt som spelar stor roll.

I nästa omgång så väntar Engelholm, som gått starkt hittills med fem raka segrar. Det återstår att se om coach Yamou Njai har några ess i rockärmen att plocka fram. – Yamou har alltid spännande tankar och idéer. Håll ögonen öppna för att se vad vi levererar.