Bergs ångar på – femte raka segern: ”Tycker inte vi kommit upp i vår fulla nivå”

Förra året tog det stopp i playoff för Bergs killar, men denna säsongen har man börjat starkt igen och ser ut att kunna återupprepa sin bedrift.

På sina första fyra matcher hade man radat upp segrar och även en imponerande målskillnad. – Såklart skönt att få en sån start, hållit nollan två matcher och målen har rullat in för hela laget så alltid skönt när säsongen börjar på det sättet. Vi tycker inte vi kommit upp i våran fulla nivå trots alla vinster så vi är nöjda med inledande säsongen trotts detta, säger Kevin Linder till bloggen.

Femte matchen väntade under helgen, en bortamatch mot Gnesta. – Vi har sett deras resultat och såg att de bara förlorat en match så vi visste att det var ett bra lag, antagligen det bästa vi mött än så länge under säsongen så det var fullt fokus på hela laget.

En målrik period ett blev det, där Bergs stod för merparten av dem och ledde med 2-5. – Första bytet så släpper vi in ett mål och då fattar vi att Gnesta är taggade och vill vinna, men tycker att vi håller oss lugna och får 1-1 bytet efter och det ger oss energi tidigt i matchen. Tror nyckeln i första perioden är att alla våra tre femmor vågar spela vårt spel och det ser man också då alla tre femmor får utdelning i första perioden.

Andra perioden innehöll bara ett mål och det för Bergs, men även ett par utvisningar. 20 minuter återstod då där Bergs såg ut att ha ett bra grepp om matchen – Vi känner att vi börjar få domslut emot oss och när vi går in i paus inför tredje säger vi att vi måste hålla lugnet och fortsätta våga spela bollen. Vi visste att de kommer vilja pressa för att vinna bollen högt, men även att hålla fokus på oss. Vi tyckte inte att vi fick besluten med oss från domarens sida, men vi visste att det inte är något vi kunde påverka.

Tillslut vinner ni med 2-10, vad tycker du ni gör bra över hela matchen?

– Som sagt tycker jag att vi vågar spela vårt spel trotts deras höga press. De boxplayen vi spelar är jag stolt över laget att vi har en så pass bra box att vi inte är oroliga när vi spelar med en man mindre på banan. Så i helhet tycker jag att det är det defensiva spelet som gör att vi vinner matchen.

Ni har nu fem raka segrar, vad tror du om fortsättningen?

– Extremt skönt att få denna start, men vi vet att det är långt kvar av säsongen och vi inte kan slappna av. Vi måste bara fortsätta spela vårt spel och inte tänka på laget vi möter!