JAS-bloggen
Intervjuer

Siriusspelare debuterar i Brolins senaste trupp: ”Alltid känt att möjligheten funnits”

Under torsdagen så kunde Jonathan Brolin släppa sin nästkommande U19-trupp, den truppen som om drygt två veckor ska spela EFT på hemmaplan.

En av de uttagna spelarna finner vi från Sirius, nämligen Anton Söderquist. – Ska såklart bli riktigt roligt, spännande och även lite nervöst att få dra på sig blågula dressen för första gången. Men jag är övertygad om att det kommer bli en riktigt häftig upplevelse och något jag sent kommer glömma, säger han till bloggen.

Söderquist är alltså debutant och har fått se sitt namn utebli under de senaste samlingarna sedan 06:erna blev aktuell efter VM-guldet. En speciell situation att hantera, då målet för nästan samtliga juniorspelare är att få testa på miljön i U19-landslaget. – Det var ju precis så det var för mig, jag hade ett väldigt skadedrabbat år från nyår ända fram till juli innan jag i augusti började köra på som vanligt igen. Men min dialog med Brolin har hela tiden varit bra så jag har alltid känt att det finns en möjlighet för mig att få spela en landskamp om jag fortsätter köra på med Sirius och gör bra ifrån mig. Det är som sagt på ”hemmaplan” man syns mest och man får lita på att någon av scouterna eller Jonatan själv ser matcherna man spelar.

EFT på schemat, vad är förväntningarna inför?

– Det kommer nog vara en helt annan innebandy än vad man har blivit van med i det vanliga seriespelet men jag tror att det högre tempot och mer fysiska spelet kommer passa mig väldigt bra då jag skulle säga att det är några av mina främsta styrkor. Samtidigt som jag nu är inne på min andra säsong i allsvenskan där tempot och framför allt det fysiska spelet är tuffare.

Motståndet är alltså det klassiska när man kommer till dessa sammanhang – Finland, Tjeckien och Schweiz. – Jag har dessvärre nästan ingen koll alls på motståndet så ska bli sjukt spännande och se hur vi står oss mot de andra stornationerna.

Vad känner du själv att du vill visa upp och bidra med?

– För min del skulle jag nog säga att jag vill komma in med mycket energi och bra slit, och om allt går rätt kanske peta dit en boll eller två.

I truppen fanns det en viss dominans av spelare från norr, inte minst från RIG Umeå, men även från Dalen samt Felix Berggren från Luleå. Söderquist lyfter dock fram en annan spelare som han gärna vill spela med, som han är bekant med sedan tidigare. – En spelare jag ser fram emot att spela tillsammans med igen är Joel Lundell som jag spelade tillsammans med i Uppland under SDF-SM. Men det kommer bli kul oavsett vem man får spela med då alla är sjukt duktiga innebandyspelare.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar