Tog revansch mot förväntad guldkandidat: ”Kunde straffa dem i kontringar”

I killarnas H1-grupp så har förhandssnacket varit ganska klart kring toppskiktet och under fredagen så skulle Kärra och Partille drabba samman, två tunga lag.

Kärra som dock klev in i matchen med en förlust i ryggen då man helgen innan förlorade mot Lerum. – En sur förlust mot Lerum där vi inte kommer upp i nivå riktigt. Under veckan innan matchen mot Partille så jobbade vi med att få igång en skön känsla i gruppen samt komma tillbaka till vårt spel igen efter förlusten mot Lerum, säger Rasmus Kristiansson till bloggen.

Partille som ses som en av årets stora favoriter, hade en knapp seger mot Zenith i ryggen och hade fortfarande mycket att bevisa. – Vi visste på förhand att det skulle bli en riktigt tuff och hård match, där vi visste att Partille skulle äga mycket boll. Men vi vet att om vi har tålamod i försvarspelet så kommer det komma kontringar och där kan vi straffa dom.

En målsnål förstaperiod blev det, där Partille gjorde det enda målet. – Vi släpper ett tidigt mål efter bara en minut. Sedan skapar vi en del lägen men vi får inte in bollen.

Desto öppnare blev det i period två, åtminstone till siffrorna. Kärra kunde vända resultatet och leda med 4-3. – Andra perioden var lik den första skulle jag säga, skillnaden var att vi satte våra chanser i den andra.

I tredje perioden släppte det rejält och både mål och utvisningar föll var och varannan sekund. Hela 11-7 kunde till sist Kärra vinna med där Kristiansson själv stod för sex poäng. – Jag tycker att vi går in och gör en bra match som lag och följer våran matchplan. Det var en match med högt tempo och mycket lägen, sånna matcher man gillar. Framförallt när man tar hem tre poäng.

Ny tuff match nästa helg mot Floda, tankar inför den?

– Det kommer bli en rolig och tuff utmaning att möta Floda som har inlett säsongen riktigt starkt. Det krävs att vi gör en bra match för att ta tre poäng. Jag känner även en del spelare och ledare ifrån Floda eftersom vi bland annat har spelat ihop i ett sammarbetslag tidigare.