Segern försvann på ett fåtal sekunder: ”Smäller in den på volley”

Ett par veckomatcher har som vanligt spelats under dagarna och en av de finner vi i killarnas I-grupp.

Där skulle Helsingborg spela sin tredje match för säsongen, där man på sina två första hade tagit en seger. – Tycker båda våra två första matcher har gått sådär. Åstorp vann vi mot och Lund kunde ha gått lite bättre men gick inte hela vägen där, säger Leo Ladelfa till bloggen.

Under onsdagskvällen skulle man på hemmaplan möta Höllviken, ett av förra säsongens starkaste lag. – Vi visste att Höllviken har sin första femma som är stark, men tror vi gick in i matchen och trodde vi skulle vinna lättare.

Det var dock gästande Höllviken som snabbt kunde vända ett underläge och gå upp till 1-3 efter period ett. – Vi tappar många markeringar och gör onödiga bolltapp på egen planhalva som gör att dem gör mål.

Höllviken behöll avståndet även i period två och hade då ställningen 3-5 på tavlan, där Helsingborg dock skulle få inleda period tre i powerplay. – Inför tredje hade vi ett powerplay som vi var tvungna att göra mål på vilket vi gjorde. Sen gick vi ner på två femmor och satte högre press på deras backar.

Efter mål i powerplay så kunde Helsingborg även kvittera och under matchen sista minut kom även ett 6-5 mål. – Med 15 sekunder kvar gjorde vi 6-5 och då satte vi fullpress på dem och då bröt jag bollen av deras back sen gjorde mål på friläge.

Höllviken skulle dock få sista ordet för bara fyra sekunder senare så hade man kvitterat. – Fyra sekunder efter vårt mål får Höllviken bollen och skickar en passning i luften till deras forward som smäller in den på volley vilket var ganska surt.

Fyra poäng på tre matcher, vad tror du om fortsättningen?

– Tycker att vi måste steppa upp om vi ska ta oss långt för början av serien har gått sådär.