Målkalas i klassiska derbyt – Hovslätt segrade: ”Betyder mer än bara tre pinnar”

Flera matcher spelades i G-gruppen under helgen och flera av dem med lite extra intressant touch.

En av matcherna som spelades var den mellan Hovslätt och Jönköping, där man på HJ-sidan är bittra rivaler, jämfört med DJ-sidan där man just nu kombinerar lag. – Som Hovslättare så betyder matcherna mot JIK rätt mycket mer än bara tre pinnar. Vi visste att det skulle vara en tuff match med fullsatta läktare och det är ju dom matcherna som är roligast att spela så vi var riktigt taggade, säger Filip Olsson till bloggen.

Hovslätt hade vunnit sin premiär helgen innan och därefter haft en vecka av träningar inför derbyt. – Under derby veckan har vi tränat utifrån matchen och hur vi ville få matchbilden. Detta även genom att spela och möta JIK:s spel.

Trots att Hovslätt hamnade i underläge två gånger om i period ett, så kunde man ha med sig 2-2 efter 20 spelade minuter. – Skulle nog säga att första perioden är helt okej från vårt håll, lite slarvigt stundtals, men vi löser det bra och lyckas sätta 2-2 precis innan periodpaus vilket var viktigt.

Period två innehöll fler mål och även om Jönköping tog ledningen igen så kunde Hovslätt vända och ha 5-4 att gå på inför period tre. – Inför tredje snackar vi om att behålla lugnet och fortsätta att spela vårt spel och göra det vi är bra på.

Även om Jönköping kvitterade igen, så kunde Hovslätt flera gånger om återta ledningen och till sist vinna med 9-8. – I tredje perioden så behåller vi lugnet trots att JIK gör allt för att vända matchen. Vi fortsätter att spela vårt spel och det gav utdelning.

Sett över 60 minuter, vad ger er tre poäng?

– Vi har en bra sammanhållning i gruppen vilket leder till att alla gör jobbet för varandra. Vi har en bred trupp där alla kan bidra med det dom är bra på och det är orsaken till att vi vann.

Nästa helg väntar ett nytt derby, men då ska man istället möta Fagerhult på bortaplan.

– Skulle säga att alla derbyn runt omkring Jönköping betyder nog mer en tre poäng för alla lagen, likaså denna match. Fagerhult är ett lag vi har mött innan och vi vet att dom är väldigt skickliga, men gör vi det vi är bra på så har vi goda chanser till vinst.