Snodde tre poäng av gruppfavoriten: ”Vår målvakt är otroligt bra”

Ett resultat som stack ut under fredagskvällen, åtminstone enligt undertecknad, var från en av matcherna i G-gruppen där Ale/Kärra tog en imponerande trepoängare.

Laget som under sina första två matcher hade ett kryss mot Alingsås samt en uddamålsförlust mot Lindås. – Vi är ett nytt lag och det har varit roligt att spela tillsammans. I båda matcherna visar vi att vi är ett lag som inte ger upp. Vi fick med oss ett poäng i premiären vilket var viktigt för oss, säger Matilda Janz till bloggen.

Under fredagen så väntade Landvetter, som är ett av gruppens starkaste lag på förhand. – Vi vet ju att Landvetter är ett bra lag och att det kommer bli en tuff match. Men oavsett motstånd är vårt mål att utvecklas som lag och kämpa i varje match.

De två första perioderna blev mållösa där Filippa Färm vaktade målet för hemmalaget. – Vi fick slita hårt i försvaret men lyckades stå emot Landvetter tryck. Vår målvakt är otroligt bra och rädda oss i många lägen.

Även om Landvetter tog ledningen i period tre, så kunde Ale/Kärra komma tillbaka och Wilma Johanssons matchavgörande, som var hennes andra mål i matchen, kom med bara dryga två minuter kvar. – Vi fortsätter att kämpa i period tre, vår snabba kvittering efter Landvetters 0-1 mål visar alla att vi fortfarande är med i matchen. Vi har en stark vilja och får in bollarna som gör att vi tillslut vinner.

Vad känner du att ni kan ta med er och vad känner du att ni kan behöva jobba vidare med?

– Det vi vill ta med oss är vår vilja, att det lönar sig att kämpa och tro på det hela vägen. Vi som lag är inte så samspelta ännu, i spelet med boll har vi lite kvar att utveckla.

Laget har nu en spelledig helg innan man helgen därefter tar ställs mot Lerum. – Jag tror det kommer bli en tuff men rolig match. Vi kommer att kämpa och spela för varandra i 60 minuter.