JAS-bloggen
Intervjuer

Vändning i derbyt gav tre poäng: ”Ville visa vad vi hade kvar att ge”

I helgen så skulle damernas E2-grupp dra igång med ett derby direkt i första omgången.

Det var Salem som skulle åka den korta resan för att möta Nykvarn. – Kvällen innan hade de flesta i laget spelat en match. Mycket fokus låg på att äta och sova bra inför matchen  mot Nykvarn. I veckan hade vi haft bra träningar med fokus som vi tog med oss till matchen, säger Klara Dahl till bloggen.

Just Nykvarn, hur gick tankarna?

– Vi var nervösa men sjukt taggad eftersom det var premiär. Vi visste att Nykvarn skulle vara ett tufft motstånd men vi var väldigt redo för matchen.

Det var dock Nykvarn som hade en 2-1 ledning efter period ett. – Det var såklart lite jobbigt men samtidigt var det långt kvar av matchen. Vi ändrade om lite i vårt spel vilket gjorde att vi kunde leverera bättre på plan.

Även om det var jämnt, så var det fortsatt Nykvarn som hade 3-2 att gå på inför period tre. – Alla i laget visste nog att vi inte hade gett allt än och var långt ifrån nöjda. Vi samlade ny energi och ville visa Nykvarn vilka som hade mest kvar att ge.

I period tre dock så kom vändningen. Periodens enda två mål gjordes av Salem och man vann därmed till 3-4 till sist. Vad gav då laget tre poäng? – Att laget aldrig gav upp eller hängde med huvudet. Vi prata och peppa varandra hela tiden från start, vilket gav oss en vinst i slutändan.

Onyx i nästa. Hur ska ni förbereda er för den?

– Vi ska förbereda oss med bra träningar som innehåller fokus och fart. Men såklart också med sömn och mat.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar