JAS-bloggen
Intervjuer

Räddad poäng i säsongens första derby: ”Deras ork tar slut”

Under fredagen så skulle det spelas flertalet matcher i D-gruppen, en grupp där lag från Uppsala och Stockholm ställs mot varandra på damsidan.

Sirius som vann sin premiär och som detta året har lite av ett ”nytt” lag med flertalet nya spelare i laget. – Vi har haft ett par matcher ihop, vi har ett spel som alla gillar att spela. Ledarna har fått ihop gruppen snabbt, jättebra lagsammanhållning på så kort tid och ser fram emot mer. Coacherna har gjort väldigt mycket för detta laget också för att få det att funka, säger Alva Östberg till bloggen.

Östberg själv är en av årets nya spelare då hon bytte från Vaksala till just Sirius då. – Såg bra utveckling inför kommande säsong och kände att Sirius passade mig bäst av de lag det stod mellan att gå till.

Fredagsmatchen skulle spelas mot Storvreta, också ett lag som vann sin premiär. – Bra stämning senaste träningarna inför, vi hade bra koll på deras spelsystem m.m.

Just Storvreta är ju laget som på tjejsidan har varit starkare just de sista åren, där Sirius hade lite av sin ”prime” åren innan. – Storvreta är favoriter och har varit de i några år. Det finns lite rivalitet absolut, alla vill göra en bra match mot Storvreta.

Storvreta som hemmalag kunde gå upp till 2-0 i period ett. – Det är deras 05-kedja, den är bra. Vi gör några små misstag i första perioden och dom sätter bollarna typ. Vi är inte riktig med på 05-kedjans spel.

Trots chansen i powerplay kunde man inte reducera utan ställningen var fortsatt 2-0. – Vi var lite mer aggressivare mot deras 05-kedja och täppte till hålen och misstagen!

I period tre så kunde man reducera i powerplay och med mindre än minuten kvar kom kvitteringen och en räddad poäng. – Bra coachning, vi orkar mer än dom, vi sätter pressen bättre i slutet när deras ork tar slut. Kul match, bra läktarstöd!

Djurgården i nästa, tankar inför den?

– Kul, aldrig mött dom, nytt lag är alltid kul och möta ett lag man aldrig mött innan!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar