JAS-bloggen
Intervjuer

Debutanten stekhet i premiärseger: ”Nervositeten gick snabbt över”

Ett lag som detta året valt att nyttja möjligheten för kombinationslag är Åkersberga/Vallentuna, ett lag som spelar i D1-gruppen på killsidan.

Att få ihop samarbetet kräver både tid och uppoffringar, där man i det här fallet haft bra med tid på sig att jobba ihop laget. – Vi började träna tillsammans i våras för att lära känna varandra och börja spela ihop oss. Sedan har vi kört några träningsmatcher och haft en försäsongsturnering. Det går bara framåt och vi har kul när vi lirar, säger Benjamin Filander till bloggen.

Filander själv är född 2008 och är både en av lagets samt seriens yngsta spelare som skulle göra premiär under fredagen när man ställdes mot Sollentuna. – Såklart man är taggad inför JAS premiären och samtidigt lite nervös men det gick snabbt över.

Nervositeten verkar inte ha synts alls, då man som hemmalag hade 4-0 efter period ett. – Vi har inte så mycket spel i början, men vi tar vara på våra kontringar och satte våra lägen. Vilket gör att vi går ut med 4-0.

Efter den andra perioden hade man gått upp till hela 7-0 och såg ut att gå emot tre säkra poäng. – I andra perioden så gick det lite trögare men vi fortsatte kämpa och höll tätt och slet för varandra.

Även om man kostade på sig att förlora period tre med 2-3, så vann man till sist med 9-3 och tog därmed tre tunga inledande poäng. – Jag tycker vi gör en bra match och framförallt våran målvakt Theodor Sandström som räddar oss i många lägen och gör en väldigt bra match. Vi tar med oss mycket och fortsätter slipa på våra misstag.

Sirius i nästa match, hur ska ni förbereda er för den?

– Vi tar med oss den här matchen och tränar på, enligt våran tränare Magnus Guilotte och vi får slipa på de misstag som gjordes den här matchen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar