JAS-bloggen
Intervjuer

Belönas med landslagsplats efter stark inledning: ”Tar för mig mer och mer”

Under tisdagen så släppte Christoffer Suominen sin trupp för U19-landslaget på tjejsidan där en EFT stundar här framöver. En trupp på 20 utespelare och två målvakter.

En av de uttagna var Lunds Moa Dybner som självklart var oerhört lyckligt över beskedet. – Jag blev för de första väldigt chockad, men samtidigt glad och stolt. De har alltid varit ett mål att komma med i U-19 så de är superroligt, säger hon till bloggen.

Dybner fanns inte med under Finnkampen i Stockholm senast och har sedan dess försökt ta nästa kliv. – Jag har försökt fortsätta jobba framåt med allt, men främst skulle jag säga min bollbehandling över hela planen och att bli snabbare i tanken.

Hennes Lund har under inledningen varit en positiv överraskning där det tidigare kompakta försvarsspelet nu även kombinerats med en all mer offensiv kompetens. – Vår start i SSL har varit väldigt bra, vi har fått en bra start där vi under varje match har vuxit som lag. Om man ser från min egen del tycker jag att jag vuxit sen förra säsongen och tar för mig mer och mer.

Nu är det alltså EFT som ska spelas i Finland som även nästa år är värd för hela VM-mästerskapet. – Jag är otroligt taggad inför EFT, som sagt har de alltid varit ett mål att landslagsdebutera så de är bara bra känslor!

Tre matcher mot Finland, Tjeckien och Schweiz, vad tror du?

– Jag tror såklart på vinst!

Vad vill du själv bidra med?

– Jag vill såklart bidra mycket i den främre tredjedelen, de vill säga med mål och mycket tryck framåt. Sen såklart också bidra till en bra stämning utanför.

Hon är inte ensam från Lund utan har en lagkamrat med sig, som hon gärna lyfter fram när frågan om önskemål att spela med kommer. – Någon jag alltid ser framemot att spela med är såklart Isabell Holm;)

VM spelas ju nästa år, hur mycket tänker man på det under en sån här samling?

– De är självklart att U19-VM alltid finns i tankarna och är ett mål framöver. Men just nu är mitt fokus bara på att göra bra ifrån mig på EFT och fortsätta ta det i rätt riktning!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar