JAS-bloggen
Intervjuer

Knapp premiärseger för Tranås: ”Gjort oss med förberedda än förra året”

En av årets nya bekantskaper finner vi på DJ-sidan, nämligen IBF Tranås som rent geografiskt placerar sig mellan Jönköping och Linköping ungefär.

Och nu här i helgen skulle Tranås göra sin efterlängtade debut på hemmaplan. – Känslan inför matchen var att vi var väldigt taggade och lite nervösa, det är ju det här man har längtat efter och jobbat för hela försäsongen, säger Amanda Ingemarsson till bloggen.

Laget har under en längre period förberett sig noggrant och haft en hel del på agendan under försäsongen. – Vi har haft en längre försäsong och även varit på träningsläger samt en försäsongsturnering i Karlskrona. Det tror jag har gjort oss mer förbereda inför seriestart än vad vi var förra året.

På andra sidan stod IBF Linköping/Hjulsbro, ett lag som är desto mer vana i den här sammanhangen under de senaste åren. – Vi visste inte jätte mycket förutom att de vann JAS-serien förra året men inget vi försöker lägga energi på och istället fokusera på vårt eget och det vi kan påverka.

Tranås som stod som hemmalag, hade en 1-0 ledning efter den första perioden. – Jag tycker vi börjar starkt och visar att det är vi som äger matchen och vill mest även om vi bara lyckas göra ett mål. Lite svajigt spel i mitten av perioden, men vi lyckas ta oss ur det, men sammanfattningsvis tycker jag perioden slutar rättvist 1-0 då Linköping inte är helt ofarliga.

Det var i den andra perioden som ett mindre ryck kom, när man gick från 1-0 till 4-0 och hade därmed ett bra överläge inför period tre. – Inför tredje visste vi att dem skulle börja sätta en högre press och då säger vi att vi ska försöka ha längre anfall och fortsätta som vi har gjort i period två.

Väl i tredje så kunde dock gästande Linköping hitta spelet och reducera tre gånger om och skapa spänning. – Dom tar över matchen och vill mer helt enkelt, dom är hetare än oss. Vi gick ner i ett lägre tempo. Då tar vi en time out och efter det är det återigen vi som har boll mer och lyckas med våra långa anfall.

Till sist kunde Tranås hålla ut och säkra tre tunga poäng. Vad kan man då ta med sig från matchen? – Jag tycker vi kan ta med oss vårt spel i andra perioden och våran inställning i slutet av tredje då vi verkligen gör jobbet och gör de som ett lag.

Värnamo nästa helg, vad ska ni jobba på fram tills dess?

– Träna på som vanligt och kanske öva och gå igenom de vi inte lyckades med som vi ville i premiärmatchen. Vi har mött Värnamo många gånger men aldrig deras JAS-lag så det ska bli kul!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar