Snodde poäng av topplag i premiären: ”Visste att vi kunde utmana dem rejält”

En fullspäckad helg där nu samtliga grupper i princip är igång. I killarnas G-grupp, som ses som en av de tuffare, så fanns det mycket att följa.

Granholms/Öjaby Sport är ett av lagen som finns med, men kanske ett av de lagen som är något mer anonyma enligt många trots flertalet imponerande insatser förra året. – Alltid kul med premiär och på förhand en tuff match mot ett av seriens bästa lag. Vi slog dem borta förra året och spelade jämnt mot dem på hemmaplan också så vi åkte upp med bra självförtroende och visste att vi kunde utmana dem rejält, säger Olle Åberg till bloggen.

Laget som han pratar om som ett av seriens bästa är KFUM Jönköping, som man skulle möta under söndagen. – Vi visste att de är ett spelskickligt lag som gillar att hålla i bollen så våran prio va att sätta den defensiva delen och sedan ta det därifrån.

KFUM som hemmalag, kunde gå upp till 2-0 efter period ett. – Första perioden kommer vi inte alls upp i nivå och vilket som sagt gör att dem får två relativt enkla mål. Vi ger dem lite för mycket tid och yta med bollen och de blir man straffad mot ett lag som KFUM.

KFUM kunde även göra 3-0, innan Gransholm kunde hitta två reduceringar inför period tre. – Vi hade gjort matchen 2 senaste mål och vi hade momentum och ett litet mentalt övertag och att vi skulle fortsätta bygga vidare på det.

I den tredje så följdes lagen åt och även om KFUM tog ledningen, så kunde Gransholm ta sig tillbaka. Den slutgiltig kvitteringen kom med bara åtta (!) sekunder kvar att spela där Åberg själv agerade framspelare. – En väldigt jämn period med böjande spel och båda lag skapar lägen. Kfum tar ju sedan ledningen två gånger om och efter deras 5-4 mål så tar vi timeout och snackar om hur vi ska spela 6 mot 5 och få ner bollen djupt för att försöka öppna upp ytor. Och med 8 sekunder kvar så lyckas vi få in en kvittering som var oerhört skön.

Vad kan ni ta med er från matchen och hur ser du på fortsättningen? – Jag tror om vi tar med oss det som vi gjorde bra idag och bygger vidare på denna poäng så kan de gå väldigt bra. Vi är gött gäng där alla verkligen sliter och kämpar för varandra.

CL98 nästa helg, hur ser du på den? – Tror även det kommer bli en jämn match och vi kommer vara revanschsugna då vi åkte ut mot dem i kvartsfinalen i Växjö Jas Trophy.