Yngre upplagan förlorade Ö-viksbataljen: ”Två lag som gått ihop”

Snart har samtliga JAS-grupper hunnit avverka några matcher och två av dem har spelats i tjejernas A-grupp.
En av dem under onsdagskvällen i ett speciellt möte. Där ställdes Örnsköldsvik IBK mot IBF, alltså två lag under samma flagg i princip. – Vi ser framemot en riktigt rolig säsong där vi förutom JAS, lirar div1 dam och sen är siktet på att gå långt i USM. Vi är två 07 lag som gått ihop och är totalt 24 spelare. Gruppen har kommit ihop bra och vi har tränat på sen i början av maj, säger Nike Högdahl till bloggen.
IBF är alltså laget som Högdahl tillhör och det yngre av de två. – Vi är ett rent 07 lag i år (IBF) då det kommit in spelare från Gullänget/Kroksta. Det andra laget är 05:or och 06:or (IBK) som även har några spelare i damlaget. Sen får vi se hur det ser ut nästa år och hur lagen körs samman.
IBK som dock på pappret ses som starkare, hade en 2-1 ledning efter period ett. – Vi startar klart bättre än dom och borde kanske tagit ledningen. IBK arbetar sig in i matchen och tar ledningen men vi kvitterar ganska direkt men då sätter dom ett till direkt efter tyvärr.
Efter period två så hade IBK en 3-1 ledning. Vad sa man då i IBF:s omklädningsrum inför sista perioden? – Att hålla oss ifrån utvisningsbåset. Lite för många onödiga utvisningar så vi fick slita i boxplay där dom oxå gör ett mål. Vi vet att vi är bra tränade och ska försöka utnyttja det plus komma till mer avslut.
Man hittade en reducering i slutet, men fick se sig besegrade och förlora med 3-2 till sist. – Jämn, tuff och rolig match där vi visar att vi aldrig ger upp men lyckats inte peta in kvitteringen. Vi sätter defensiven bra under hela matchen och har ett bra GO i truppen.
Thorengruppen i nästa. Vad ska ni jobba på fram tills dess? – Komma till mer och snabbare avslut och äga lite mer boll i fler situationer.