JAS-bloggen
Intervjuer

Lundin med rivstart i nya tröjan: ”Gett mig mycket tid att komma in bra i laget”

En av sommarens stora snackisar när det kommer till sillymarknaden, var när det blev klart att Ellen Lundin valde att skriva på för Pixbo. Lundin som ses som ett av Sveriges största löften, om inte det största i sin kull.

Lundin som innan tillhörde Lockerud Mariestad, där hon under våren var med och spelade upp laget i SSL, men är nu istället en del av Pixbos starka lag inför stundande säsong. – Jag valde att gå till Pixbo enbart för min egen utveckling. Jag vet sedan innan att Pixbo är väldigt duktiga på att utveckla unga spelare så i kombination med att få spela och träna med några utav världens bästa spelare och att få individuell hjälp så valde jag att gå till Pixbo istället för att vara kvar i Lockerud, säger huvudpersonen själv till bloggen.

Trots att vi bara är inne i september och serien inte ens börjat, så har diverse träningsmatcher, Svenska Cupen, Champions Cup och turnering i Prag hunnit avverkas. – Den har som du skriver varit späckad, men den har varit väldigt rolig. Den har gett mig som ny mycket tid att komma in bra i laget vilket har känts skönt.

Just nere i Tjeckien så blev det ett guld till sist efter flertalet övertygande segrar där laget även har ny ledarstab denna säsongen. – Min egen prestation var jag inte så nöjd med, det var en typisk försäsongsturnering kan man säga. Det var inte jättehög nivå på lagen där nere men det var en rolig turnering att spela överlag då det var lag som inte bara var ifrån Sverige.

Nu här i helgen som var så spelade man Svenska Cupen. Tre matcher spelades i ett gruppspel där man vann samtliga relativt bekvämt. – Jag tycker att vi gör det stabilt sett över alla matcherna, sedan finns det självklart saker som vi kan göra bättre och saker som vi får jobba vidare med långsiktigt in i säsongen.

Även om Lundin är värvad till SSL, så är hon född 2005 och har därmed ett år kvar att spela i JAS också. – Eftersom det är sista året som JAS-spelare så kommer jag att spela jas så mycket som det bara går dom gångerna det inte krockar med SSL-matcher.

Via sin ålder så har hon i allra högsta grad även ett U19-VM att se fram emot under nästa år. Ett lag som hon i de flestas ögon är så given som man kan bli, även om hon själv är ödmjuk. – Jag resonerar inte så mycket utan jag försöker istället påverka det som jag själv kan påverka utifrån mig. Så jag ska bara fortsätta spela mitt spel hemma i Pixbo och fortsätta göra mitt bästa på landslagssamlingarna som kommer framöver så är det sedan upp till förbundskaptenerna om jag blir uttagen till VM eller inte. Men det är en dröm och är självklart ett stort mål jag har.

Hur ser årets målsättningar ut, både personligen, men även med laget?

– Lagets målsättning i år får väl såklart anses vara att försvara svenska cupen guldet. Det vore superkul. I SSL blir det att nå så långt som möjligt och vara kvar i toppen, när det inte är mer än en match kvar, då får man spela den matchen man drömmer om som liten och som utser det bästa laget.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar