JAS-bloggen
Intervjuer

Styrkebesked av Sverige i Finnkampen: ”Alla tar sin roll i att göra varandra bättre”

Fem av Sveriges landslag drog på sig landslagsdresserna under helgen som gick. Ett av dem var damernas U19-landslag som befann sig på hemmaplan för att möta Finland i Finnkampen.

En av de uttagna var Tyresös Vera Eriksson som var förväntansfull inför en helg med innebandy. – Förväntningarna var en fullspäckad helg med rolig och intensiv innebandy med ett härligt gäng, säger hon till bloggen.

Eriksson som är född 2006, har därmed ett litet ”underläge” inför kommande års U19-VM där spelare födda 2005 kommer vara äldsta generationen. – Det är klart att VM- tankarna finns i bakhuvudet, men jag skulle säga att det största fokuset ligger på att prestera och förbereda sig i det man kan påverka i nuläget.

Första matchen spelades under lördagen. En jämn match i två perioder innan Sverige i den tredje kunde rycka och vinna med 10-6. – Inför tredje steppar vi upp och visar att vi har en extra växel. Vi har verktygen till att lösa situationer som oväntat uppstår medan man får känslan av att Finland istället redan har facit i hand sedan innan på vad de ska göra om problem uppstår, vilket vi effektivt kunde dra nytta av i många situationer.

Eriksson spelade i en intressant femma med Isabelle Holm, Linnea Hjelm, Livia Svartvadet och Ebba Johansson. – Självklart är det alltid lika kul att spela med nya spelare, speciellt när alla håller så hög klass. Jag är nöjd med vår prestation både defensivt och offensivt även om vissa delar sattes på plats ju längre vi spelade med varandra, det är ju trots allt väldigt nytt! Som i varje femma finns det alltid saker som man kan utveckla för att nå nästa nivå.

Returen under söndagen, knappt ett dygn emellan. Hur mycket hinner man förändra och diskutera när det är såpass tight emellan? – Jag tycker att grundidéen sitter bra i nuläget. Mycket av snacket handlar främst om små detaljer som vi missar i en del lägen, men alla spelare är så pass duktiga och har så pass god spelförståelse som gör att man kan fortsätta gnugga och förbättra det även om tiden är limiterad.

Returen skulle ha snarlikt utseende. Två jämna perioder innan Sverige på nytt kunde rycka i tredje där Eriksson började vid sidan, men tillslut noterades för speltid ändå. Vad gjorde då att man vann två raka på snarlikt sätt? – Alla spelare tar sin roll i att försöka göra varandra bättre, vare sig om det är att ge feedback under matchen på småsaker som man missat eller något annat. Jag tror det väger en stor roll i hur laget utvecklas och växer, även om resultatet visar sig bli som starkast vid avslutningen. Då kan vi värdera avslutningen (även starten) och fortsätta att förbättra den gemensamma och individuella prestationen till nästa match.

Vad tänker du att du ska ta med hem och försöka jobba på att utveckla?

  • Det är självklart tuff konkurrens i alla lägen när det cirkulerar landslag. Jag tänker fortsätta att göra jobbet för att utvecklas och bli bättre som innebandyspelare med de förbättringspunkter som jag tar med mig hem från lägret.

Nästa samling är EFT i slutet av oktober där man då ska över till Finland för att avverka tre matcher. Finns Eriksson med då är frågan?

– Det är lite svårt att förutse eftersom det finns så många duktiga innebandyspelare runt om i Sverige men förhoppningsvis är jag med och slåss om en plats. Jag kan inget annat än att fortsätta träna och göra det hårda jobbet som krävs för att vara en av de aktuella inför EFT.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar