JAS-bloggen
Intervjuer

Delad pott i Finnkampen: ”Handlar om att vinna den fysiska kampen”

Under helgen så har samtliga av våra landslag varit iväg på olika uppdrag i olika länder och ställs mot olika motstånd. Vårt U19-herrlandslag begav sig över till andra sidan Östersjön för att möta Finland i ett dubbelmöte i den klassiska ”Finnkampen”.

En av de uttagna spelarna som fick chansen att visa upp sig var Sebastian Arnlund, som till vardags återfinns på RIG:et i Umeå. – Självklart var man lite nervös inför helgen, men jag var nog ändå mest förväntansfull. Det är trots allt ett helt nytt lag och man skulle lära känna folk på samma gång som man skulle få det att funka på innebandyplanen vilket jag tyckte vi gjorde bra, säger han till bloggen.

Arnlund var en av spelarna som var födda 2006, alltså den ålderskullen som om lite mindre än två år har chansen att försvara VM-guldet som togs i Danmark innan sommaren. – VM är något jag tänker att alla drömmer om så det är väldigt hård konkurrens. I grund och botten handlar det väl om att lägga ner hårt jobb varje dag på hemmaplan för att förtjäna sin plats i den kommande VM truppen. Jag ska göra allt i min makt för att få spela U19-VM.

Den första matchen spelades under fredagen där man till sist gick segrade ur fighten med siffrorna 10-6. – Vi kommer ut väldigt starkt tycker jag. Vi sätter dit våra chanser och spelar verkligen som ett lag defensivt vilket gjorde det tufft för Finland att försöka komma tillbaka i matchen.

I den matchen så matchade Sverige en ren 06-femma där Arnlund spelade. Utöver han så fanns Alex Andersson, Hugo Nording, Ted Di Luca och Oliver Mendoza Nyberg med i femman. – Ja det stämmer! Jag tycker att vi bidrog med ett starkt försvarsspel på vår egen planhalva och vi lyckades även peta in några bollar så det var kul!

Returmatchen spelades under lördagen där det istället var Finland som visade styrka och hade en klar 7-1 ledning efter två perioder. – Finland var betydligt starkare än oss i duellspelet vilket ledde till en del utvisningar i början av matchen för vår sida. Dem lyckas ta en tydlig ledning som vi borde ha stoppat mycket tidigare.

Även om period tre var klart bättre, så förlorade man matchen med 9-5 och efter 120 spelade minuter så fick nationerna nöja sig med varsin seger. – Inför tredje perioden tar vi ett ordentligt snack och vi kommer ut som ett helt nytt lag. Nils Lindström visade vägen och hängde dit två kassar vilket gav oss andra mer energi men tyvärr räckte det inte hela vägen. Det vart en väldigt lärorik helg där man över två matcher får en tydlig bild av hur det blir när två riktigt bra lag möts. Det handlar om att vinna den fysiska kampen ute på banan och små marginaler kan avgöra.

Just i den andra matchen så valde Sverige som väntat att vaska om och Arnlund hamnade i en ny miljö. Den gången med Isac Olsson Ferm, Benjamin Lindskog, William Nordin och Jens Rasmusson. – Inför andra matchen fick jag spela med en helt ny femma. Vi snackade ihop oss rätt bra innan matchen om hur vi ville att saker skulle gå till vilket vi lyckades med helt okej ute på banan. I första perioden så får vi inte riktigt till det men inför andra och tredje tycker jag att främst försvarsinsatsen vart betydligt bättre.

Vad ligger fokus på att jobba med och förbättra nu när du kommer hem?

– Som tidigare nämnt så krävs det väldigt hårt jobb för att ta en plats i ett landslag. Jag tänker att mitt största fokus är att ta varje träning och match för sig och utvecklas vid varje tillfälle som ges. I slutändan är det upp till ledarstaben att välja ut laget men självklart är jag väldigt sugen på fler landslagsäventyr i framtiden.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar