JAS-bloggen
Intervjuer

KFUM visade bredd vid säsongens första titel: ”Gick på tre kedjor hela vägen”

I helgen så spelades JAS-Elit cup i Örebro, en turnering som numera får klassas som en veteran i dessa sammanhang.

Vi är bara ett par veckor in i säsongen, men att spela cup hör till vanligheterna numera. KFUM Jönköping var ett av lagen på plats. – Ja men precis, cup tidigt på säsongen kan vara lite svårt då det varit ett uppehåll. Däremot tycker jag att vi på den månaden av träning vi fått innan cupen kommit igång bra. Vi har haft bra kvalitet och tempo på träningarna så det kändes som en bra förberedelse, säger Pontus Nilsson till bloggen.

KFUM Jönköping har ett starkt lag och ett par av spelarna har därmed redan nu skrivit dubbellicenser till SSL. Därmed skulle ett par tunga namn saknas under helgen i vissa matcher. – Att Tim Lindberg och Eddie Swärdh skulle vara borta var såklart en tanke som fanns. Men vi visste om det tidigt så vi tänkte bort det och våra 06or klev fram och gjorde det riktigt bra. Tråkigt att Isac Holmer skadades inför slutspelet, han var bra genom hela gruppen.

En drös med lag på plats och i gruppen så skulle man möta Storvreta, Lindås och hemmalaget Örebro. – Kändes som en relativt tuff grupp. Jag hade inte så bra koll på något av lagen innan. Genom historien har framförallt Storvreta och Lindås haft starka juniorkullar. Storvreta tog sig ända till festen förra året. Så jag räknade med en tuff grupp.

Gruppen vann man tillslut på full pott och kunde därmed ta sig vidare relativt bekvämt. – Jätteskönt att börja turneringen med tre segrar. Däremot var vi inte helt nöjda med spelet och visste att vi kunde växla upp och visa en högre nivå. Matcherna var roliga, jämna och spännande ända in till slutet.

Tack vare en speciell lottning, så fick man i åttondelen ställas mot Lindås igen. En tight uddamålsvinst blev det i gruppen, men i slutspelet vann man med klara 5-1. – Precis, som sagt så var vi inte riktigt nöjda med vår prestation i gruppen. I åttondelen så steppade vi upp och började spela ut mer. Vi tryckte på att vara noggranna i allt vi gör, stänga till försvaret och ha tålamod med bollen så kommer målen trilla in.

Kvartsfinalen blev även det en relativt bekväm seger, denna gången mot IBF Offensiv Lidingö. – Siffrorna speglade matchen väl. Vi kom in bra i matchen och gjorde ett tidigt mål. Sedan hade vi bra kontroll genom hela matchen men i slutet släppte vi in ett slumpmål.

I semifinalen blev det klart tuffare när man skulle möta Västerås, ett lag man stött på tidigare. Tillslut blev det vinst med 3-2. – Vi mötte Västerås i kvarten i P16-SM 2022. Då var det mycket tajt och matchen avgjordes på straffar. Så som väntat var det en mycket tajt och spännande match. Även här visar vi stort lugn trots underläge vid två tillfällen under matchen. Vi stressar inte och  marginalerna är på vår sida och tillslut lyckades vi kvittera och pilla in det avgörande målet.

Inte helt oväntat så ställdes man mot Pixbo i finalen. Två lag som på förhand sågs som favoriter i turneringen. – Pixbo är ett väldigt duktigt och skickligt lag. På förhand väntades alltså en rolig och utmanande match. Vi har ju mött dom tidigare. När slutspelsträdet var lottat och vi kunde få Pixbo i en eventuell final så var det  något vi hoppades på.

En final där ett par starka namn saknades, vanns till sist av KFUM i förlängning. – Matchen var svängig, chanser åt båda håll. Pixbo hade mycket mycket boll och vi var snabba i omställningarna. Det var aldrig riktigt något lag som drog i väg och hade övertag, utan matchen var jämn hela vägen till avgörandet. I förlängningen så tryckte Pixbo ner oss, men vi släppte inte till något och lyckades kontra in en boll halvvägs in i förlängningen.

Säsongens första titel. Vad tycker du ni får för svar generellt under turneringen?

– Jag tycker att vi får många svar som är mycket värdefulla till säsongen. Vi gick på tre kedjor hela vägen till finalen vilket visar på en bra bredd i laget. Det ger en skön känsla till säsongen.

Framöver nu, hur ser du på gruppspelet och säsongen som väntar?

– Det känns som om att det kommer bli en mycket rolig och tajt grupp. Många derbyn som blir roliga att spela. Förövrigt kommer det bli en rolig säsong.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar