JAS-bloggen
Intervjuer

Väljer bort chans till Allsvensk speltid: ”Ta vara på sista åren i JAS”

Ett av årets utropstecken sett till laget under fjolåret var Hammarby. Under sommaren har det hänt en del truppmässigt åt båda hållen i laget.

Lucas Hägglund kom in på RIG och Max Brorsson valde spel i Värmdö. Däremot har Tobias Andersson Olofsson anslutit från Farsta och inte minst Emil Thorberg från Djurgården som förra året åkte ut i playoff just mot Hammarby. – Vi började säsongen segt, men kom igång efter några matcher och kämpade hela vägen ut och trodde på oss själva, säger han till bloggen.

Thorberg född 2007 är en av distriktets mest lovande spelare och inte helt oväntat fanns det en hel del intresse. –  Efter säsongen så tänkte jag inte så mycket för va tvungen att landa lite efter play Off matchen mot Bajen. Jag hade en del alternativ att välja på och behövde tänka igenom allting innan jag bestämde mig.

Valet föll tillslut på Hammarby, ett av kommande års starkaste lag som lär få kliva in med ett stort favoritskap detta året. – Valde just hammarby för många olika anledningar men en av dom är att de är ett otroligt skönt och roligt gäng som älskar att lira innebandy och alla tog emot mig på bästa sätt, sen blev de enklast med resor osv eftersom jag börjar gymnasiet snart.

Inte helt oväntat så fanns förfrågan ifrån Djurgården kring en A-lagsplats och därmed chans till att konkurrera om allsvensk speltid – något som valdes bort denna gången. –  Fick erbjudandet att kliva upp till A-laget, men kände att allsvenskan och att lira seniorinnebandy finns alltid kvar och att junior tiden med JAS, HJ serier osv har ett slut och vill därför satsa och ta vara på dom sista åren i JAS.

Matcherna mot Hammarby har självklart varit tuffa senaste åren och Thorberg har sin bild av laget han nu kliver in i. – Av det jag sett och mött så är dom otroligt duktiga och villiga att gå hur långt som helst med en otroligt stor lagkänsla.

Som det nämndes ovan är Hammarby en av årets klara favoriter, sett till att man vann USM förra året och även tog sig till Festen med ett otroligt ungt lag. Med ett år till i bagaget borde man vara ett par snäpp bättre. – Mina förväntningar på JAS iår är att ha kul, komma in i laget och ta en stor roll och plats i laget. Sen att komma till festen och prestera på bästa sätt där också.

Hur kommer träningsveckorna se ut?

– Innebandy nästan varje dag + fys ungefär, vilket är extremt kul att kunna lira sporten man älskar varje dag.

Vad känner du själv att du vill bidra med?

– Jag vill bidra med några sköna poäng från backplats och sen bidra med extremt mycket energi.

Vad känner du att du vill försöker utveckla?

– Vill utveckla min kondition och har grymma tränare som hjälper mig med det.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar