JAS-bloggen
Intervjuer

Ström grävde guld i USA med landslagsstjärnor: ”Otroligt roligt att få vinna med dem i laget”

För drygt en vecka sedan så avgjordes NAFL (North American Florball Leauge) där flertalet svenska spelare återfanns på andra sidan Atlanten för en ny upplevelse både på och utanför planen.

En av spelarna som fanns på plats var Sandvikens unge Olle Ström som något oväntat fick förfrågan som han nappade på. – Det kom ganska så spontant faktiskt, en polare som var med i laget Alexander Larsson, han och hans familj flyttade för några månader till USA och det var genom han som jag fick frågan om jag vela ner till i USA och lira dom här 3 veckorna, säger han till bloggen.

Vad var din känsla på förhand?

– Jag var bara positiv till den här resan på förhand, skulle bli roligt att få lira lite plast med sköna gubbar i USA och känna nya människor. 

Ström skulle spela för Florida Vikings, ett lag som hade presenterat bland annat Emil Matsson från AIK också. När det dock sedan presenterades fler storstjärnor på löpande band (Kevin Haglund, Niklas Ramirez, Albin Hedstål och Linus Malmström) så rådde det ingen tvekan om att att Florida var den givna guldfavoriten. – Ja vi hade på papper ett väldigt starkt lag, vi hade några möten via datorn några veckor innan man skulle åka, då fick man se Haglund, Hedståhl och Ramirez att dom skulle vara med så det blev ju bara ännu roligare att dra dit då. Malmström kom helt spontant upp på ett Instagram inlägg så då fick jag veta att han också skulle med vilket bara blev ännu roligare.

Man samlades ett par dagar innan första matcherna skulle spelas och fick därmed lite tid att bekanta sig med övriga, där laget innehöll spelare från flera nationer. – Ja exakt vi var på plats i Orlando några dagar innan det var dags att flyga till Texas och spela dom första matcherna. Vi gjorde ingenting speciellt då, det var liksom att få se alla ansikten och bara chilla dom första dagarna. Vi gjorde vissa aktiviteter med laget, men det var ingenting speciellt.

Utöver Florida så kom Texas Tornadoes, Fresno Force, Minnesota Growlers, Fort Worth Jaguars och Aviators Floorball till spel. Även i de andra lagen fanns det mycket svenskinspirerat, inte minst i Fresno och Aviators. – Ja hade faktiskt ingen aning om de andra lagen på förhand, visste nån spelare sådär, men inte så bra koll.

Även om man var klart favorittippade enligt många, så inledde man med en förlust där Haglund, Ramirez och Hedstål inte spelade. – Vi började ju med en torsk första matchen mot ett iprincip helt finskt klubblag vilken var en liten ”käftsmäll” om man säger så. Men sen kom vi in i det mer och mer och det gick bättre och bättre varje match som gick. Jag, Malmström och Mattsson hittade varandra väldigt bra och jag tror det var viktigt för oss och för laget att vi klickade så bra med varandra så tidigt in i turneringen.

Efter ett par matcher när namnen ovan också klev in så gick laget allt starkare och tågade på ordentligt och efter ett gruppspel samt vinst i semifinalen så stod man till sist i en final. – Efter första matchen som ja sa så lirade vi bättre och bättre och när ”stjärnorna” kom in så var det bara som ett plus, vi blev ännu starkare och laget blev bättre såklart. Sen flöt det bara på fram till finalen.

I finalen så skulle man möta Fresno Force, ett lag med en stomme av Siriusspelare. – Ingenting speciellt, vi visste att Fresno var det bästa laget där med några spelare från Sirius så vi visste att det skulle bli en rätt tuff uppgift, men om vi gjorde vad vi skulle så skulle vi såklart vinna vilket också hände sen.

Finalen skulle dock också bli en relativt bekväm historia, där man till sist vann med klara 9-2 och kunde därmed vinna guldet. – Som sagt vi startade väldigt starkt i finalen sen bara flöt det på och blev en klar vinst till slut, sen var det såklart otroligt roligt att få vinna denna turnering med dom gubbarna vi hade i laget. Vi hade kommit väldigt tajt med varandra och det var otroligt roligt att få vinna med dom gubbarna i laget.

Vad tar du med dig från dryga månaden i USA?

– Det har varit tre otroligt roliga veckor i USA, vi kom ihop som ett lag väldigt fort och gruppen var väldigt tajta så det är såklart väldigt roligt att få vinna då när man spelat med SSL spelare och andra sköna gubbar. Sen att få chansen att spela med dom här SSL spelarna och andra duktiga spelare från Tjeckien har varit väldigt roligt och inspirerande och se hur dom spelar och att få chansen att spela i samma kedja som dom.

Till denna säsongen växte antal lag som kom till spel och målsättningen är att fortsätta öka ligan och dess spridning även kommande säsonger. Frågan är om vi får se Ström i spel nästa år igen?

– Precis dom vill ju göra innebandyn i USA större och det har varit otroligt roliga veckor där. Absolut skulle jag rekommendera att åka till USA då man får många matcher i sig under försäsongen och framförallt att få uppleva USA om man inte redan varit där. Vi får se om jag kommer tillbaka nästa år det kanske jag gör, men vem vet.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar