JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Julia Pålsson ger er grupp H: ”Hoppas vi kan hålla oss i toppen hela säsongen”

H-gruppen på damsidan är den sydligaste vi har, med lag från Skåne och Halland, men där även Lindome via sitt samarbete med Varla har smugit sig in.

Till vår hjälp har vi Julia Pålsson från Åstorp Kvidinge som säger såhär om kommande års grupp. – Vår grupp ser nästan likadan ut som förra året. Där är några nya lag men tror det kan bli en jämn serie denna säsongen, säger hon till bloggen.

I gruppen finns det ett par lag som senaste åren gjort fina resultat, inte minst Skånekollegan Lund. Just Lund tror hon på i toppen som ett av lagen. – Jag tror att Warberg IBF, Träslövsläge IF och IBK Lund kommer placera sig i toppen då dom har många duktiga spelare som jag tror kan leverera. Jag tror dock att FC Helsingborg/Höganäs IBK inte kommer i toppen i år då de är ett nystartat lag inför denna säsong och några spelare även har gått till Åstorp/Kvidinge.

Duktiga spelare finns det i alla grupper och så även i denna. En spelare i just Lund väljer Pålsson att lyfta fram som en möjlig ”MVP”. – Jag har inte så bra koll på jätte många spelare, men Isabell Holm är en sjukt duktig spelare som jag tror kan ta den i år.

Hon vågar inte tippa en poängligavinnare, men tror att en vinnare kan finnas antingen i henens eget lag, eller i just konkurrenten Lund. – Som sagt har lite dålig koll på spelare och så, men tror att någon i IBK Lund kan vinna den men sen har vi även några spelare som jag tror kan göra mycket poäng denna säsongen.

Förra året hade Åstorp det tungt och fick se sig placerade i bottenskiktet. Denna säsongen har man högre förhoppningar och siktar ett par platser upp. – Jag hoppas såklart vi tar oss långt i år. Det gick bra i början av förra säsongen och sen gick de sämre i slutet så jag hoppas att vi kan hålla det i toppen hela säsongen, men jag tror det kan gå bra i år. Målsättningen är att försöka få in de nya i laget och få en sammansvetsad trupp.

Hur har ni tränat och försökt planera?

  • Vi har lagt mycket fokus på snabbhet, box och powerplay. Vi kommer att fortsätta jobba på de vi gjorde redan förra säsongen och få små detaljer att sitta som de ska och mycket fokus på försvarsspelet.

Något du vill förändra med JAS?

– Jag tycker att det är bra som det är just nu så inget som jag tycker ska ändras.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar