JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Nils Akrén ger er E-gruppen: ”Hammarby som är klar etta”

Vi börjar snart närma oss slutet av grupperna och denna gången är det killarnas E-grupp som får sig en genomgång. En grupp med många lag, men enbart lag från Stockholm.

Till hjälp har vi Älvsjös Nils Akren som gör sitt sista JAS-år. Han säger såhär om E-gruppen. – Gruppen är lik förra årets grupp så inget speciellt att kommentera från min sida. Ska bli intressant att se hur det går för vissa lag nu iår när 04:orna är borta. T.ex kanske vissa lag förlitade sig på sina 04:or och andra lag använde inte mycket 04:or så serien kanske ser helt annorlunda ut.

Även om han är ganska klar på vilket lag som vinner gruppen, så finns det en klart intressanta strid där bakom. Han har även en bild av hur ett eventuellt bottenträsk kan se ut när han får frågan. – Toppen – Om man räknar bort Hammarby som är klar etta. De vann USM förra året, gick redan då vidare till JAS-festen med majoritet 06:or i truppen och har fått starka nyförvärv till iår. Men om vi går år till de andra tre platserna i topp 4 tror jag att de största konkurrenterna är Tyresö, Nacka, Älvsjö, djurgården och kanske Värmdö.

Botten: Då finns det fyra lag kvar för att konkurrera om botten platserna enligt min gissning och det är Farsta, Ingarö, Haninge och Nynäshamn. Jag kan inte mycket om lagen för denna årskull vilket ger mig känsla att de inte kommer vara så bra som andra lag som jag vet har en ganska bra trupp.

Att hitta en spelare som kan överraska är svårt, men Akrén lyfter ett namn som han tycker är värd att nämna. – Överraska innebär någon som gör det ingen förväntade sig och jag har svårt att hitta någon, men om jag ska ge ett namn så får det bli Axel Furubjälke i djurgården. Vi må redan veta att han kommer göra det bra i jas iår,men med djurgårdens trupp detta år kommer han spela en central roll i laget och jag tror han gör mer poäng än man tror.

Gruppens MVP, ja den spelaren finner vi i vitgröna Hammarby om Akrén får säga sitt. – Jag tror den hänger mellan Tobias Andersson Olofsson och Ted Di Luca, båda från Hammarby.

Vem vinner poängligan om du får gissa? – Igen Tobias Andersson Olofsson eller Ted Di Luca.

Förra året slutade Älvsjö på en sjundeplats med sex poäng upp till playoff. Årets målsättningar är därmed att gå till playoff för laget. – Vi, Älvsjö, är ett väldigt ojämnt lag. Om vi kollar på förra säsongen i jas så vinner vi mot Hammarby som var grupp 2:a men spelar lika mot Värmdö som ligger näst sist. Jag tror att om vi hittar en jämnt spel så vi inte toppar och dalar hela tiden så kommer vi ligga runt 4:e eller 5:e plats. Vårt mål är definitivt att komma topp 4 och jag ser det som fullt möjligt men man vet aldrig i innebandy.

Sett till fjolåret. Vad har ni lagt fokus på och hur har planeringen sett ut hittills och framöver? – Vårt fokus har varit på att bygga upp truppen med 06:or som ska förstärka oss detta år. Vi tappade några duktiga 04:or precis som många andra lag och behöver nu bygga upp nya kedjor och nya sätt att spela utan dem, med de förmågor vi har kvar och fått in.

Om du skulle få ändra en grej med jas. Vad och varför? –  Inget vad jag vet. Tycker jas är bra organiserat och upplagt så finns inte något att klaga på från mitt håll.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar