JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Felicia Bengts ger er grupp B: ”Hade varit bra att få öva på sudden och straffar”

Efter ett par grupper på killsidan så tittar vi nu istället på en DJ-grupp, nämligen B-gruppen, en ganska stor grupp med lag från Dalarna, Västernorrland och Gästrikland bland annat.

Till vår hjälp har vi Felicia Bengts från IBF Borlänge som säger såhär om gruppen. – Det är en del nya lag i serien detta år vilket ska bli kul och spännande att möta och se vad det har att ställa upp med. Jag tror att det kommer bli en tuff serie men kul att få möta lag häromkring Borlänge. 

I gruppen finns ett par lag med fin historik, bland annat Falun. Just Falun tror hon kan bli ett topplag och hon har andra tankar kring gruppens utseende med. – IBF Falun är alltid tuffa att möta och känns som de har stora möjligheter att placera sig i toppen, sen tror jag även Kais Mora UIF kommer befinna sig i toppen eftersom efter det jag sett har de några lovande 06or. Baserat på förra tror jag tyvärr att Strömsbro kommer befinna sig i botten men man vet aldrig, jag vet inte hur deras trupp ser ut inför nästa säsong.  Förra säsongen mötte vi Sandviken AIK i div 1 där de växte otroligt mycket under säsong och var ett tufft lag att möta så ska bli spännande och se vad deras juniorer har att komma med!

Hon plockar fram en egen lagkamrat, som till hösten byter matchtröja, som en spelare som många kan få upp ögonen för. – Stina Bertals är en 07a med stor potential som jag själv har fått spela mycket med men som har valt att gå gymnasium i Mora och byta till Kais Mora UIF till nästa säsong. Hon är stark och bestämd i sitt spel vilket gör att hon vinner många dueller! Stina har även en tendens att synas bland poängen då hon är vass vid mål.

Gruppens MVP är nog i mångas ögon ganska given. En tjej med meriter från både SSL och U19-landslaget som det återstår att se hur mycket hon spelar. – Izabel Carpenter från IBF Falun tror jag kommer vara vass, hennes meriter från SSL är något imponerande som jag inte tror att många andra har i vår grupp, därför tror jag att hon har stor chans att bli gruppens MVP. 

Vinnare av poängligan, den finns i ett rödklätt lag om Bengts får gissa sitt. – Isabella Andersson från Kais Mora UIF var med och toppade poängligan förra året och tror definitivt att hon kommer vara med och tävla om första platsen kommande säsong!

Borlänge har inför stundande säsong, satt upp nya målsättningar och har för avsikt att ta sig högre upp denna gången. – Inför kommande säsong hoppas vi vara med och tävla om platserna till play off och vår målsättning är att hamna högre i tabellen än förra säsongen.

Vad har ni lagt fokus på det sista här?

  • Vi har lagt fokus på att få in fler 07or i gruppen och spela ihop oss inför kommande säsong.

Vad hade du ändrat med JAS om du hade fått önska?

– Jag hade önskat att matcherna inte kunde bli oavgjorda eftersom vi fortfarande är unga och det är bra att få öva på sudden och straffar.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar