JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Joel Lundell ger er grupp B: ”Kvalmatcherna borde spelas bäst av tre”

Nästa grupp att titta lite extra på är ytterligare en av killarnas. Denna gången är det killarnas D1-grupp (och D2) som får sig en tillsyn.

Till vår hjälp har vi Joel Lundell som till vardags spelar i RA19 (Ihopslagningen av Arlanda och Rosersberg sedan en tid tillbaka). Han säger såhär om höstens grupp. – Mina spontana tankar är att det är en blandad grupp med lag från Stockholm och Uppsala vilket blir kul. Jag tror att Uppsala lagen kan chockera och bli väldigt farliga under säsongen, IS Saga är ett ungt lag som man inte ska underskatta och Sirius på papper är ett farligt lag med mest 06:or, säger han till bloggen.

Förra året tog laget en tredjeplats, men föll i playoff. Lundell tror att man även denna säsongen kan stå sig starkt, men passar på att peka ut ett par andra motstånd också i topp respektive bott. – Jag anser att vi (RA19) har en bra chans att placera oss i toppen av tabellen följt av Sirius som nog blir det svåraste mötet i gruppen. I botten av tabellen ser jag nog Rotebro då dom inte har en så stor bredd vilket blir jobbigt långt in på matcherna, samt att de inte värvat så mycket nu innan säsongen.

Lundell är född 2006 och har bland annat hunnit representera Uppland i SDF-SM, men han varnar för en annan kille född året efter från IS Saga som kan överraska många kommande säsong. – En spelare som kan överraska är Aron Brännström som gör sin första JAS säsong och som besitter fina handleder och spelar med mycket fart.

Gruppens MVP, ja även den spelaren tror han återfinns i IS Saga. – Gruppens MVP kommer nog vara William Strandell som är målvakt i IS Saga. William kommer bära laget varje match, han kommer även från Storvreta där han fick bra utveckling.

Däremot så lyfter han fram sin lagkamrat som en potentiell vinnare av poängligan. – Jag tror att William Christoffersen har bäst möjlighet till att vinna poängligan eftersom han besitter ett bra skott och bra spelförståelse.

Hur ser årets målsättning ut för eran del?

– Säsongen kommer bli väldigt rolig med många matcher och målsättningen är att komma till festen och ha så kul som möjligt med laget.

Man åkte alltså ur playoff förra året och har därefter lagt en planering och grund för att göra sig redo. –  Vi har lagt fokus på mycket fys med laget så att vi ska kunna stå på oss och vinna mycket matcher denna säsongen. Fjolåret avslutades med en tung förlust mot Bele Barkarby vilket gör att vi är väldigt taggade på att ta oss till innebandyfesten detta året.

Om du skulle få ändra en grej med JAS, vad och varför?

– Kvalmatcherna hade varit roligare att spela bäst av 3 så att det blir mer rättvist vilka som går vidare till innebandyfesten eftersom vissa matcher kan vara bra och andra kan vara dåliga.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar