JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Eklund Bona ger er grupp F: ”Handlat om att komma ihop som trupp”

Nästa grupp ut att syna är killarnas F-grupp, med lag från flertalet olika distrikt som ska göra upp.

Till vår hjälp har vi Ledbergs Filip Eklund Bona som säger såhär om gruppen. – Känns som att gruppen blir tajt som vanligt! Sen så tror jag även på oss själva och att om vi bara kan komma ihop som grupp och hitta ett bra spelsystem så kan vi gå långt.

Han väljer att lyfta fram ett par starka lag som kan finnas med i toppen, men även peka på ett lag som förmodligen får det tuffare. – Nykvarn går aldrig att räkna bort heller. Sen vill jag återigen säga att vi kan bli bra med lite nya spelare in i truppen. Det enda svaga laget som jag tror är nog Salem, med tanke på deras säsong förra året!

Ledberg har som bekant gått ihop med Linköping i ett större projekt, vilket så även gäller här i JAS-sammanhang. Ett par spelare i laget tror Eklund Bona kan överraska. – Alvin Falebrant, kvick forward med sylvassa handleder. Olle Schylander,  grym center med riktigt bra spelförståelse!

Vem tror du kan bli MVP?

  • Ludvig Johansson eller Milton Petkovski(om han kör nästa säsong)

Gruppens poängkung, den kan också finnas bland hans egna lagkamrater om han får gissa. – Svårt att gissa på det, men tror Oscar Rosenqvist kan komma högt upp!

Ledberg och Linköping återfinns nu alltså under samma flagg, vilket gör att förhoppningarna är högt ställda inför säsongen. – Jag tror vi kan komma långt. Vi har ett lag med spelare som åtminstone spelat minst en säsong i JAS och där många redan nu haft en eller flera säsonger i Div1. Så att så länge vi hittar varandra på plan kan det bli riktigt bra! Målsättningen är nog topp tre.

Hur ser planeringen ut?

– Då vi slagit ihop med Libk inför kommande säsong har det mer handlat om att komma ihop som trupp och få in mängdträning! Framöver har vi några träningsmatcher som kommer bli bra för oss!

Om du får ändra en grej med JAS, vad och varför?

– Generellt tycker jag att JAS är ett bra koncept för oss, men skulle vilja att de tar upp åldern lite högre! Annars är det jäkligt kul att spela!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar