JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Emil Mikaelsson ger er grupp B: ”De kommer vara i toppen med tanke på fjolåret”

Efter tjejernas A-grupp så fortsätter vi att hålla oss i de något mer norra delarna av Sverige. Denna gången är det killarnas B-grupp som vi ska avverka.

Till vår hjälp har vi Emil Mikaelsson som spelar i Hälsingegårdagens AIK till vardags. Han säger såhär om gruppen och dess utseende. – Mina tankar om lottningen är att det är en svår och spännande grupp. Med lite nya lag från fjolåret som Sundsvall som kan bli en svår motståndare, säger han till bloggen.

Gruppen innehåller lag från flertalet olika distrikt och han ger sig på en lättare gissning av gruppens utseende. – Jag tror Storvreta kan placera sig högt nu när 05:orna är äldst och dom har duktiga 05:or. Sundsvall kommer definitivt  vara i toppen tror jag med tanke på fjolåret. Falun kommer vara bra, dom kom etta förra säsongen och tror dom kan ha en bra trupp när dom har det bästa med. Jag tror vi HAIK kan överraska och lägga oss i topp då vi är många 05:or och dom flesta har gjort en säsong i Jas och det är det sista som dom flesta gör som juniorer.

Han lyfter fram en lagkamrat som potentiell spelare att kunna överraska under gruppspelet. – En spelare jag tror kan överraska är Jonathan Boström i HAIK då han är en stark poängspelare som har sett vass ut på slutet.

Vem blir gruppens MVP?

– Gruppen MVP tror jag blir Rasmus Sörensson.

Gruppens poängkung däremot återfinns i ett annat lag. i Falun, där spelaren i fråga gör sitt tredje år på gymnasiet. – Jag tror Markus Kahilainen vinner poängligan, en bra rightare med ett bra skott.

Hur ser era egna målsättningar ut kommande säsong?

– Jag tror vi kan komma top 4a och jag tror ändå målsättningen är att gå så långt som möjligt det vill säga festen då det är mitt och flera andra.

Förra året missade HAIK playoff och man har därmed haft bra tid att förbereda sig inför stundande säsong. – Det vi lagt fokus är att få en bra försäsongen i kroppen och göra oss redo inför säsongen. Framför oss blir det några tränings matcher och göra oss redo inför säsongen.

Om du får ändra en sak med JAS, vad och varför?

– Inget jag kommer på.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar