JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Julia Nilsson ger er grupp A: ”Finns ett gäng underdogs som inte syns lika mycket”

Killarnas A-grupp har vi redan gått igenom och nu tittar vi på tjejernas motsvarighet, deras A-grupp med andra ord där vi har en tjej ifrån RIG till hjälp.

Julia Nilsson född 2006, går in på sin andra säsong här till hösten och säger såhär om gruppens utseende. – Den är sig ganska lik från förra säsongen, men det är kul med två nykomlingar från Thoren så det blir ett annat motstånd. Men bortsätt från det så är den sig ganska lik, säger Nilsson till bloggen.

Att RIG ses som favoriter både i gruppen, men även till SM-guldet är det ingen tvekan om, men i gruppen finns det andra fighter. – Jag tror att RIG kommer ligga i toppen samt IBF Dalen som fick en bra placering förra säsongen. Sen vet jag inte riktigt om Örnsköldsvik IBK kniper en hög plats i årets säsong pågrund av att de har tappat några bra spelare bland annat tvillingarna Selin. I botten tror jag tyvärr att GK har en stor chans att komma pågrund av att många av deras duktiga spelare ska börja på RIG.

04:erna har tagit studenten och in kommer spelare födda 2007. Just en av dessa nya tjejer tror Nilsson kan överraska direkt. – Jag tror definitivt att Elin Wadell kommer komma in och visa framfötterna från början denna säsongen. Hon har ett bra driv och medför en bra stabilitet på planen, så om hon snabbt kommer in i spelet på RIG så har hon en stor chans att visa vad hon går för.

Gruppens MVP?

– Väldigt svårt att säga om jag ska vara helt ärlig. Det är många spelare från RIG som har en stor chans att ta åt sig titeln. Men det finns även ett gäng underdogs som inte syns lika mycket bakom alla RIG:arna.

Att vi även kommer ha en poängligavinnare från RIG är ingen högoddsare, men Nilsson höjer fingret för ett par andra spelare. – Poängligan tror jag kommer vara tajt mellan olika spelare på RIG. Det tror jag främst därför att vi gör mycket mål varje match och därför får en större möjlighet till mer poäng. Men sen så tror jag att Engla Westman och Ellen Sellbom kan komma högt i statistiken också, vilket de även gjorde förra säsongen.

Årets målsättning för det blåklädda laget råder det ingen tvekan om, det är guld som gäller till varje pris oavsett om man är försiktig med att säga det. – Jag tror att vi kommer ta oss långt, det är något vi brukar göra och det är vad alla tror att vi ska göra. Så målsättningen skulle jag säga är att bygga ihop laget nu med de nya spelarna som kommer och bli ett lag.

Hur har ni jobbat efter säsongen och hur ser planeringen ut framöver?

– Eftersom vi byter ut laget varje säsong så blir det en nystart varje år där man får ta det utifrån de nya individerna som kommer. De spelarna som går kvar har även fått egna utvecklingspunkter som vi jobbat med under sommaren. Men till nästa säsong kommer vi jobba in grunderna i spelet och sen utifrån det jobba vidare. Det som också kommer att läggas krut på och som jag skulle säga är det viktigaste för att gå långt som ett lag är att man blir en familj. Just därför att vi flesta har flyttat hemifrån och behöver få den tryggheten från någonstans.

Något du vill ändra med JAS?

– Oj den va svår, jag tycker att det är väldigt bra som det är just nu. Så det är inget specifikt som jag tycker ska ändras.

//RAsmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar